Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, duszności i zapchane gardło

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, odkad pamietam zawsze moim najslabszym punktem bylo gardlo, najczestrza choroba u mnie to angina, czesto leczona antybiotykiem, dodatkowo w zmie lekkie dusznoci, wlasciwe to nie dusznosci co dyskofort, szczegolnie mocno odczuwalny przy wysilku, ostatnio mam zawalone gardlo ale nie boli mnie jakos specjalnie wiec do lekarza nie poszedlem, ale doszly wlasnie te lekie dusznosci oraz w roznych pozycjach lekkie klucie w klatce piersowej zaraz pod gardlem, plulem flagma kilka dni, dosyc gesta, dodam ze mam silny stres w pracy, oraz ze nie mam problemu ze spaniem ,wtedy jak wszystko mija, dopiero jak sie obudze dolegliwosci powoli sie nasilaja, szczegolnie wystepuja rano i wieczorem, o to moze byc? dziekuje za odp

Drogi Panie Pastuszku, Warto odwiedzić laryngologa, żeby ustalić, dlaczego ma Pan takie częste stany zapalne gardła - takie częste anginy ropne? Warto przerwać ten długi ciąg infekcji. W ten sposób uniknie się niekorzystnych następstw częstych zapaleń gardła. Stan zapalny, bowiem, dotyczy nie tylko tego miejsca, gdzie się go stwierdza, ale całego organizmu. Anginy ropne, szczególnie jeżeli się powtarzają, mogą mieć negatywny wpływ na serce, nerki i wiele innych narządów. Czyli - wizyta u laryngologa.