Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, zmęczenie, senność i kołatanie serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 19 lat od 6 miesiecy dokuczaja mi pewne dolegliwosci przez ktore nie moge normalnie funkcjonowac. Nigdy wczesniej na nic nie chorowalam, zaczelo sie od ciaglego zmeczenia wracalam do domu senna potrafilam spac po 12 godzin i dalej byc zmeczona. Nastepnie doszly bole glowy, ktore po codziennym bolu przez miesiac ustapily, zamiast tego doszly zawroty glowy, ktore trwaja do dzis, dziwne przeszywajace jakby z tylu plecow przez cale cialo do glowy oraz nagle pogorszenie widzenia, mroczki ktore sa caly czas, falujacy obraz. Wyladowalam w szpitalu gdzie zrobili mi rezonans glowy ze wzgledu an zawroty - ok. Badanie na tezyczke, ktora mi niestety wyszla..niedawno robilam badanie powtorne aby sprawdzic, magnes potas wapn wszytsko jest jzu w normie.Objawy tezyczki czyli dretwienia omdlenia zniknely. Mialam robione naklucie ledzwiowe pod wzgledem zapalenia opon mozgowych oraz boleriozy na szczescie nie mam zadnej z chorob. Mam wyczuwalne przyspieszone bicie serca gdzie nigdy wczesniej czegos takiego nie bylo. Bije szybko i nie rowno. Powracajace czesto anginy ropne, zatkany nos zatoki. Dziekuje za poswiecony czas na przeczytanie :) Prosze o jakakolwiek pomoc, nie mam juz sily tak zyc chce aby wszystko bylo jak dawniej, chce jak najszybciej odnalezc przyczyne, zaden lekarz nie potrafi pomoc bylam juz u wielu. POMOZCIE BLAGAM kazda opinia sie liczy :)

Droga Pani Pati119, Częste infekcje górnych dróg oddechowych, z anginami ropnymi, stanowią sytuację obciążającą dla całego organizmu, w tym również dla serca. Istnieje ryzyko, że stan zapalny przy kolejnej anginie może objąć również mięsień sercowy. Warto wybrać się do laryngologa i dowiedzieć się, czy jest szansa na przerwanie tych nawracających stanów zapalnych w obrębie gardła, uszu i nosa? Czy nie ma Pani skrzywienia przegrody nosa? Szybkie i nierówne bicie serca można zdiagnozować 24-godzinnym zapisem EKG metodą Holtera, czyli tzw. holterem. Warto od czasu do czasu sprawdzać elektrolity w surowicy krwi: potas, sód, magnez i wapń. Szczególnie poziom potasu i nieco w mniejszym stopniu poziom magnezu mają wpływ na zaburzenia rytmu serca. Przede wszystkim warto jednak zadbać, żeby stany zapalne gardła i jego najbliższych okolic nie nawracały tak często, albo żeby całkowicie i definitywnie ustąpiły.