Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybki puls spoczynkowy w młodym wieku

Gość Adamss

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o papierosy to palę mało max. 2 na dzień. Kawy, herbaty, coli praktycznie nie pijam, jeśli już to bardzo rzadko.Sporadycznie marihuane z racji tego, że pracuje w Holandii. Dziś np. miała miejsce taka sytuacja, poczułem szybsze serca uderzenie, przykładam rękę do klatki i czuje puk puk puk pukpuk puk puk puk - tak jakby szarpnięcię lub dodatkowe uderzenie. Trzymając drugą ręke w tym samym czasie na tętnicy szyjnej nie poczułem tego przeskoku tylko ciągle stuk stuk stuk stukanie serca. Mam tu troche problem z pójściem do lekarza a w Polsce będę dopiero za jakiś czas. Ciśnienie w ciągu dnia jest różne czasem 120/70 a czasem 135/80 lub 140/80

Marihuana przyspiesza tętno .Trudno powiedzieć czy masz zaczać się martwić bo nikt na odległość ani bez badań nic nie stwierdzi ,może masz braki elektrolitów ?Magnezu ,potasu ?Na pewno używki nie pomagają .Pobierz trochę jakiegoś preparatu z magnezem i zobacz czy będzie poprawa .I nie ćmij marychy .

A wcześniej puls był ok ?Może tarczyca ?Niestety trzeba by zrobić jakies badania chociaż podstawowe .A może taka twoja uroda ?Może nerwy ?Tak jak napisałam puls prawidłowy to puls od 60-99 .Zanm osoby zdrowe które mają ponad 100 i też żyją .Spróbuj może pić melise zamiast innych ziół :)i zobacz może sam się nakręcasz .A najlepiej zrobić ekg i wtedy lekarz już więcej powie .Ja bym się tu nie doszukiwała czegoś poważnego .

Dzięki Aniu za zainteresowanie. Wcześniej nigdy nie przyszło mi do głowy przejmować się serduszkiem czy też sprawdzać puls. Teraz to już może i nerwy, gdyż przez większość dnia myślę co sie może tam dziać i co jakiś czas przykładam ręke i tylko badam, sprawdzam. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w żadną nerwice. Co do melisy to spróbuję ją pić, może znacie jeszcze jakieś naturalne specyfiki na takie stany, wyciszenie, uspokojenie serca? Najszybciej będę miał możliwosc dopiero za 4 miesiące skorzystać z porady lekarza... a jak tak dalej będę sie zamartwiał to chyba się wykoncze. Wystarczy mocniejsze szarpnięcie, przyśpieszona praca i wysoki puls a ja już się martwie-zawały, udary, niedokrwienie, migotanie komór, arytmie i Bóg wie co jeszcze. Chyba nie jest ze mną wporządku