Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk, gula w gardle

Gość Jowita

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele z Was mówi że to nerwica, ale globus histericus polega na tym że podczas jedzenia i przełykania nie czuje się żadnej przeszkody w gardle,wtedy znika. Niestety większość z was przy przełykaniu krztusi się i coś w przełyku przeszkadza tak jak mi. Więc to nie jest nerwica, poczytajcie o nerwicy, to są zaburzenia przełykania i to się leczy.

Cześć,mam od pewnego casu ten sam problem przeczytałem duzo waszych komentarzy i to głowie zalezy od waszej psychiki a jak wiadomo trudno z nią wygrac gdy natłok złych mysli i problemów codziennych  wpada nam do głow.Palcie albo urzywajcie olejków na język CBD,wyciszycie sie i wasza krtań sie rozluźni.Dodam jeszcze ze najlepiej puscic sobie muzyke na sluchawki ;).

Gość psycho-farmaceuta

Gula w gardle, chrypka, suchość w jamie ustnej problemy z przełykaniem, Pacjenci bardzo często mówią jeszcze o tym, że maja niepokojony język podczas pomykania i np. nie mogą przełknąć śliny, kęs zatrzymuje się w gardle. Wiele objawów z jamą ustną dotyczy "nerwicy" (zaburzeń lękowych). Można spróbować "przeczekać", natomiast należy przede wszystkim spróbować się relaksować, rozluźniać, ćwiczyć mięśnie przełyku, i nie poddawać się. Gdy Pacjent ma już duże problemy i lęki, np. taki związany z lękiem przed przełykaniem, chudnie, nie je i unika spożywania pokarmów oczywiście konieczna jest farmakoterapia i psychoterapia. Ważne aby Pacjent zaczął stosować leki regularnie pod okiem specjalisty, powoli oswajając się ze swoimi lękami. leki p/depresyjne najpierw zmniejszają lęk i to odczuwalnie, poprawa nastroju powraca dopiero w następnym kroku. Ale są bardzo skuteczne i pomocne aby nie doszło do zupełnego wyniszczenia.

Pozdrawiam psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak

psychofarmaceuta@gmail.com

Słuchajcie nie szukajcie za duzo info na te temat ja tydz spedzilam w szpitalu i 14 dni nie jedzenia nic stałego tylko nutridrinki i musy...fuuj .  Tomografia, gastroskopie. Kroplowy Dziś, Dzis w końcu się najadlam . Cały pstrąg łososiowy plus bataty mniam!!!! Klucz: bylam odwodniona i przeczytałam na forum żeby zrobić ćwiczenia rozluźniające na yt... qrwa pomogło! Masujcie szyję i pijcie duzoooo wody i jeszcze ćwiczenie ze zblizajaca się dłonią i branie z niej jakby wdech na yt!! Nie szukajcie trunych rozwiązań bo też wyszedl mi refluks tabletki nic ie dają problem tkwi w szyji i nawodniniu.  Myslalm ze juz nigdy nic nie polkne. Spróbujcie!!i dajcie znać. 

https://goldengalaxy.ru/otkryt/kak-otkryt-salon-krasoty-s-nulya Российские пенсионеры 60+ рассказали, чем занимаются на пенсии - Рамблер/финансы Зарабатываем на разнице курсов криптовалют: разбор, стратегии и кейсы Чем можно зарабатывать своими руками. Топ вариантов идей для творчества, на продаже которых можно зарабатывать дома. Самый полный список с фото и описанием.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)"Налево пойдешь - коня потеряешь, направо пойдешь - себя потеряешь, прямо пойдешь - счастье найдешь".

https://goldengalaxy.ru/rabota-i-karera/rabota-perevodchikom-na-domu Как зарабатывать деньги в деревне ЭТАПЫ EXECUTIVE SEARCH (ПРЯМОЙ ПОИСК) Множество пользователей хотят знать, является ли Minergate мошенничеством или законным. Узнайте, что мы обнаружили в наших обзорах Minegrate; вы тоже будете шокированы!)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)@club73083764] [club70469848

hej! u mnie przygoda z kulka zaczela sie w roku 2015, w roku 2016 poszedlem do laryngologa- bardzo fajnej kobiety, ktora zrobila mi endoskopie i powiedziala ze w moim gardle, krtani nic nie ma- ja oczywiscie bylem pewien ze to rak. Wyslala mi filmik z endoskopi na mojego maila i kazala ogladac filmik zawsze jak bede myslal ze tam jest guz- po 1 dniu kulka zniknela, i w sumie przez 8 lat prawie jej nie bylo. Teraz kilka miesiecy temu wrocila , do czasu byla prawie niezauwazalna , ale od 2 tygodni daje ostro popalic. W piatek ide do laryngologa, mam nadzieje ze nic tam nie znajdzie.Do tego napieprza mnie kark i miedzy lopatkami, mysle ze to moze byc powod  pojawienia sie kulki.