Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie tętno i ciśnienie spoczynkowe

Gość grzesiekga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzesiekga

Witam. Mam 35 lat, 180cm, 77kg, prowadzę siedzący tryb życia. Od kilku dni nie palę papierosów, zauważyłem obniżenie tętna, ostatni pomiar z dziś po przebudzeniu jest taki: 105/54 mmHg, tętno 50 Aparat pomiarowy raczej działa, bo jak chwilę pochodziłem to kolejny pomiar wyszedł 138/83 t.63 Czy powinienem zacząć się martwić i/lub zgłosić do lekarza (jakiego)? Pozdrawiam, G.

Jeżeli dobrze sie czujesz, to jaki problem/ Ja mam takie ciśnienie całe życie,najwyżej 105 na 70.W niczym mi to nie przeszkadza i czuje się dobrze.Jeżeli czujesz się senny, tomoże podwyższyć cisnienie o 5 do 10 w górę -picie ziela rozmarynu zaparzanego rano i po południu (nie wieczorem!).

Gość GRZESIEKGA

Na razie czuję się trochę ospały, ale jak rzucałem faje i kawę 3 lata temu to najpierw miałem takie objawy jak teraz a potem dochodziła obniżona temperatura ciała (~35 C) i kilka epizodów *wypadania* pojedynczych cykli tętna (wystraszyłem się strasznie i pojechałem na pogotowie, ale EKG wyszło w normie). Z tym że wtedy jeszcze się odchudzałem. No nic, zacznę się ruszać i będę monitorował.