Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki ciśnienia i pulsu oraz duszności przy nerwicy lękowej

Gość iwonabb980

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iwonabb980

Witam,jestem nowa na forum,nerwica lekowa meczy mnie dobre 3 lata,badania serca,tarczycy,usg,krew ok.ataki mam kilka razy dziennie.mam jej dosyc,zniszczyla mi zycie....gdy ndchodzi atak paniki ja juz wiem kiedy,robi mi sie goraco i ciezko lapie powietrze,wtedy puls ponad 100 szybko aplikuje leki i jest lepiej ale ile mozna miec tych atakow!dzisiaj dzwonilam do psychiatry i zwiekszyla mi leki powiedza ze z czesto mam ataki,nie wspomne ze co kilka godzin ubieram sie i jade na pogotowie a za cwilke juz nie jade......kiedys zyc mnie ceszylo teraz boje sie wyjsc gdziekolwik bo boje sie ze dostane atak,przeszkadzami suchosc ustach,wogole bym nie jadla calymi dniami,chodze taka zakrecona.naprawde ta chorobe sciela mnie z nog.....duze ataki mam wczorami*nie moge lezec w lozku duszno mi,wogole nie moge spac,usypiam nad ranem i budze sie z pulsem 100.mysle ze zaczynam dopiero terapie i ciutke pomoze bo jaktak mozna zyc!pozdrawiam ne

Droga Pani Iwono, Trzeba się upewnić, że napady szybkiego bicia serca nie mają u Pani przyczyny organicznej. Zaczyna Pani swój list od spisu badań jakie wykonano. Mam nadzieję, że nie ma Pani nadczynności tarczycy (czy badanie TSH jest w normie?). Jeżeli nie ma przyczyny organicznej, warto zwiększyć umiarkowane wysiłki fizyczne, które korzystnie wpływają na nastrój. Proponuje spacery 30 minut codziennie. Jeżeli obawia się Pani spacerów w pojedynkę, warto zaproponować komuś sympatycznemu wspólny spacer, podczas którego można porozmawiać - jednak w czasie mrozów lepiej nie rozmawiać na otwartym powietrzu, żeby się nie przeziębić.