Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Robert2307

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Robert2307

Witam mam 31 lat jestem pierwszy raz na forum i postaram się jak najszybciej opisać mój przypadek. Otóż od 2 lat leczę sie na nadciśnienie moje cisnienie wacha sie w granicach 135,145/80,85, rano jest nizsze w granicach 125/80. Uprawiam sport tzn regularnie biegam i gram w piłkę nożna. Od pierwszych dni przyjmowania lekow na nadciśnienie zaczalem co jakiś czas odczuwać pieczenie nad mostkiem i w gardle, ogólnie dyskomfort w klatce który utrzymywał sie nawet kilka dni z rzędu po czym wszystko znikało i za parę dni od nowa. Bylem z tym u lekarza mialem ekg i echo wyszlo ze jestem zdrowy, po jakims roku doszły bóle (rwanie) lewej ręki które potęgowały moje podejrzenia ze mam chore serce poniewaz zaczalem czytac w Internecie przyczyn tych boli i wszystko wskazywalo na serce z mojej perspektywy. Do boli reki doszky bole kręgosłupa miedzy łopatkami, lopatki i karku ale najgorsze jest to ze od pól roku czuje jakby dodatkowe pojedyncze skurcze najczesciej w stanie spoczynku które zaczynają doprowadzać mnie do szalu, Malo tego nawet podczas biegania choć dzieje sie to sporadycznie odczuwam nagły pól sekundowy ból w klatce po czy wszystko wraca do normy ale boje sie strasznie o siebie, boje sie biegać, boje sue isc do lekarza z tyloma problemami ba raz mam Zone i synka 8 miesięcznego, boje sie ze umrę i ich zostawię. Proszę pomozcie bo moze jestem zdrowy i to tylko nerwy

Robercik , szybciutko do kardiologa , być może masz tętniaka aorty brzusznej ( oby nie ). U mnie sprawa jest troszeczkę inna - w trakcie jakiegoś stresu , lęku, itp historii , w które szybko się sam wkręcam , wzrasta mi ciśnienie do około 170/110 i trzyma kilkanaście godzin. Nic nie pomaga . Z tego powodu miałem między innymi nie dawno zabieg zastawki , tetniaka aw , bypasów , jednocześnie . Lekarz Kariolog przy pomiarze ciśnienia na dzień dobry potwierdził że wzrost ciśnienia nawet w sytuacji bezstresowej , w pełnym odprężeniu . u mnie wzrasta z chwilą wejścia do gabinetu .