Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Moja przygoda z choroba zaczela się miesiąc temu gdy zapaliłem dopalacza serce walilo mi jak oszalale i było mi nieprzyjemnie czyli czulem lek przed zawalem i kilka dni później poszedłem grac w pilke i serce znow mi walilo jak oszalale i koledzy radzili mi zebym zszedł z boiska bo padne lecz nie posluchalem i gralem dalej kilka dni później wyjechałem do niemiec do swojego domu i w podróży czulem straszne pieczenie nad piersią pod obojczykiem kierownik autobusu zadzwonil po karetke zbadali mnie i powiedzieli ze jest w porządku wszystko następnego dnia gdy dojechałem na miejsce od razu poszedłem do lekarza i pan doktor stwierdził ze to sa miesnie i dostałem tabletki po krótkim czasie zaczelem czuc skurcze pod sercem i zapaliłem marihuanę i po krótkim czasie dostałem ataku zlapal mnie lek ze zaraz może mi serce stanac i palilo mnie w mostku pojechałem do szpitala dostałem mocna tabletke na bol i zrobili mi podstawowe badania przeswietlenia itp.. Około tydzień później doszly bole glowy brzucha plecow bole w lewym sutku trochę tego było poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na echo serca i nic nie wykrylo zrobiłem badania kalu i tez nic wszystko prawidłowo kilka dni później zostałem skierowany do ortopedy i powiedział on ze kregi były zablokowane i to wszystko wina tego ale po nastawieniu ich dalej czuje szybkie bucie i tak jak by mocno i dziwnie czasem bilo i bole glowy i pleco ale już po marihuanie nie mam lekow tylko poli mnie w piersi pod obojczykiem i na żebrach po lewa pacha dodam ze gralem w pilek ale przestałem bo strasznie szybko bilo mi serce po wysiłku i balem się ze padne i miałem leki ze jak cos się zacznie dziac to karetka nie dojedzie bo miszkam na uboczu miasta i ogolnie balem się pic alkoholu i palic marihuanę i czasem nawet papierosa ale wiekszasc lekow odeszla zastanawiam się czy to może być wada serca czy cos z psychika proszę o pomoc przepraszam za ortografie z góry dzięki :)

Drogi Panie Zgredzie, Z pana listu wynika, że wyraźnie źle się Pan czuje po dopalaczach, marihuanie i prawdopodobnie po alkoholu. Wydaje się, że warto tego wszystkiego unikać. Ale to Pan, sam podejmie decyzję. Mam nadzieję, że miał Pan sprawdzane hormony tarczycy i są prawidłowe. Jeżeli nie były sprawdzane, to warto się upewnić, że nie ma Pan nadczynności tarczycy. Warto od czasu do czasu zrobić rejestrację holtera, szczególnie wtedy kiedy szybko bije serce, żeby zobaczyć na czym polegają te zaburzenia rytmu serca. Czyli jak wygląda Pana EKG podczas szybkiego bicia serca?

Gość zgred7676

Moje ekg nic nie wykrylo ponieważ zasze gdy je robilem moje serce było spokojne ale za każdym razem mowie wszystko lekarzowi a lekarz twierdzi ze jest w normie ale ja się z jego decyzja nie zgadzam a badania na tarczyce miałem robione i wyszly na nie czyli pozostal mi holter