Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone przewodnicwo przedsionkowo komorowe

Gość JOSEPHIN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Okolo 2 lat temu stwierdzono u mnie przyspieszone przewodnictwo przedsionkowo komorowe.Mam w zwiazku z tym pytanie czy u kogos jeszcze z was lekarz postawil taka diagnoze?W jaki sposob sie to u was przejawia?Co wam powiedzial na ten temat lekarz?Niestety nastepna wizyte mam dopiero w pazdzierniku i do tego czasu musze jakos wytrzymac ale jest to strasznie meczoce i ponoc nie do wyleczenia :( niestety ale mozna z tym zyc.U mnie kiedys byly to kolatania serca ktore zmusily mnie do zgloszenie sie do lekarza teraz przybralo to forme dodatkowych skurczy,uczucia zamierania serca,podwojnego bicia...a jak to jest u was??
no wlasnie Izabelo masz racje to nie jest blok tym bardziej ze nigdy do tej pory nie mialam ani omdlen ani utrarty przytomnosci ani nawet zawrotow glowy jako takich podczas tych atakow.jak do tej pory to nie.mialam robione kilkakrotnie ekg ktore poza drobnymi odchyleniami nic nie wykazalo.ten zespol WPW to wypadanie platka?jesli tak to w wyniku ukg bylo tylko napisane platek bez typowych cech wypadania.robiono mi rowniez ukg serca po ktorym to wlasnie doktor postawil diagnoze o przyspieszonym przewodnictwie.holter trafil akurat na taki dzien kiedy kompletnie nic sie nie dzialo :( wiec tez nie zanotowano nic niepokojacego.ale to bylo dwa lata temu zazywalam przez okolo rok biosotal ale potem zaszlam w ciaze i odstwilam,co dziwne w czasie ciazy nie odczuwalam zanych kompletnie dolegliwosci a przeciez serce pracowalo za dwoje :) dopiero jakies 4 miesiace po urodzeniu synka znowu to wrocilo.bylam kilka dni temu na ekg doktor potwierdzil to przyspieszone przewodnictwo ale to lekarz pierwszego kontaktu bo do kardiologa na echo serca mam skierowanie dopiero na pazdziernik. Izabelo a cos wiesz moze na temat tego przewodnictwa przyspieszonego?czytalam tu na forum duzo ale nigdzie nie trafilam na to.