Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Paollo1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie mam bardzo poważny problem. Sytuacja jest następująca rok temu trafiłem pierwszy raz do szpitala po tym jak nagle z nie wyjaśnionych przyczyn złe poczułem sie w domu paliłem papierosy i brałem jakaś kreatyne bo Ćwiczyłem na siłowni dobrze sie odrzywialem i prowadziłem bardzo aktywny tryb życia piłka nożna po 5x4h w tygodniu ale mniejsza o to trafiłem do szpitala z ciśnieniem 200/100 i pulsem 150/min zdjagnozowano bardzo niski poziom potasu we krwi 2.6 tego dostałem leki na uzupełnienie potasu aspargin brałem leki według zaleceń żucilem papierosy w ciagu tygodnia bo zacząłem martwić sie o swoje zdrowie po dwóch tygodniach znowu to samo bladość dreszcze ciśnienie 170/100 poziom potasu wynosił 3.6 wciąż mało ale było juz lepiej akcja powtórzyła sie jeszcze kilkukrotnie aż wkoncu zostałem przyjęty po dwóch tygodniach badań nic nie wykryto podejrzewano i mnie guz chromochlonny. Zrobiono mi rezonans magnetyczny i nic nie znaleziono i tu jest moje główne pytanie czy owy guz moze znajdować sie na nasieniowodzie mam dwie grudki jedna wielkości ok 1-1.5 cm druga ok 0.5 cm wyczuwalne ręka pod skora na powrózku koło jądra mowilem o tyk lekarce gdy byłem w sZpitalu ale zwyczajnie mnie Zignorowala była najwidoczniej zamyślona praca wypisano mnie ze szpitala stwierdzając napędowe stany lękowe i otrzymałem leki betaloc zok 100 1/2 tb na dzień asentra i apodoxna 4 1/2 tb nie wiem co dalej robić mam 22 lata 175 cm wzrostu wazylem kiedyś 72 kg teraz 64 po powrocie ze szpitala 59 liczę na opinie na ten temat z góry wszystkim dziękuje pozdrawiam Paweł.

Chciał bym dodać ze miałem rownież wykonane 2x badanie holtera 1x badanie dobowe ciśnienia kilka razy krwi i całodobowa zbiórkę moczu na poziom katecholaminy we krwi jednak to ostatnie badanie mogło nie przynieść oczekiwanego rezultatu gdyż próbki były dostarczone do laboratorium po kilku dniach grudki o których wspomniałem czasem mnie bolą i byłem z tym u urologa który miał minę jak by nie do końca wiedział co to jest stwierdził jakieś mięśniaki w tej chwili nie moge podobać dokładnych wyników badań gdyż nie ma mnie w kraju wyniki tsh i innych hormonów tez były w normie