Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Klinika na Ochojcu - skierowanie na bajpasy

Gość Malgosia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość małgosia
Witam Panie Jurku Przede wszystkim dziękuje za zainteresowanie i pocieszającą rozmowę telefoniczną. Wizyta u prof Bochenka wypadła bardzo dobrze. Mama ma już skierowanie na 17 lipca na operację. Mam jeszcze jedną prośbę do Pana- nie orientuje się Pan, czy w pobliżu kliniki (czyli ulicy Ziołowej) znajduję sie jakis tani hotel. Chciałabym by przy mamie . Pozdrawiam
witam Panie Jurku Jestesmy juz z mamą 3 tygodnie po operacji.Zabieg udał sie i teraz pomału mama dochodzi do normy. Zadziwiajace jest jak szybko po tak skomlikowanej operacji mozna wrócic do normalnego zycia. Czekamy teraz na odpowiedz z sanatorium odnosnie do terminu przyjęcia. Zdecydowalismy się na Repty Śląskie. Dziękujemy za pozdrowienia i również zyczymy dużo zdrowia
Gość jerzy kuczera
Witam Pania Malgosie i Mame jestem niezmiernie rad ze Pani mama wrocila do zdrowia i formy a bedzie jeszcze lepiej wiem to po sobie ,trzeba tylko regularnie zazywac przepisane lekarstwa.Repty to b.dobry wybor.Pozdrawiam Panie zycze duzo zdrowia i przyjemnego pobytu w sanatorium.
Mam pytanie do Pana Jana i do Małgosi. Właśnie dowiedzieliśmy się, że mój tata ma mieć wszczepiane bajpasy. Mamy na razie sugerowane skierowania do szpitala w Poznaniu, ale czytając tutaj entuzjastyczne opinie na temat Ochojca zastanawiam się czy nie zainteresować się tym szpitalem. Proszę przede wszystkim o informację, czy zabiegi tam są robione również na pracującym sercu, czy tylko w krążeniu pozaustrojowym, czy zawsze jest otwierana klatka piersiowa - podobno są już stosowane techniki oszczędzające. Jak długo czeka się na termin i jak ewentualnie go przyspieszyć. Będę wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam.
Witaj Sylwio ! Jestem świeżutko po operacji mojego Taty zatem mogę odpowiedzieć - O ile oczywiście wszystko jest OK to wypisują w 7 dobie po operacji, czyli w 8 od przyjęcia do szpitala. Chyba, że coś jest nie tak - nas np. zatrzymała rana mostka - otworzyła się dosłownie godzinę przed planowym wypisem, zaczęło się sączyć i KLOPS - zostaliśmy jeszcze prawie 2 tygodnie. UWAGA - hotel pielęgniarski blisko szpitala podrożał od 01.03.08r. Teraz kosztuje: pok. 2-osobowy: jeżeli mieszkają 2 osoby to 103,00 zł, jeżeli mieszka 1 osoba i nie chce mieć nikogo obcego dokwaterowanego (tak, tak - takie tam są zwyczaje !!!) to 74,00 zł za dobę. Lepiej też sobie wcześniej zarezerwować ten hotel. Pozdrawiam, życzę powodzenia