Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bezsenność, niska samoocena i natłok myśli

anonim120

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 17 lat i od jakis 1 tyg nie moge sie odnalezc ,nie moge spac w nocy ,albo jak zasne to budze się gdzies nie wiem o 3 w nocy i nie moge spac ,mysli mi sie platają ,mam doła nic mi sie nie chce .Mam uczucie że moje życie nie ma sensu , mam niską samo ocene w klasie jestem cichy nie udzielam sie ,jak z kims gadam to czuje sie jak debil ,przejmuje sie na zapas ,czuje ze nc mnie ciekawego nie spotka w życiu

Drogi Panie Anonimie, bardzo dobrze, że czuje się Pan zaniepokojony swoją sytuacją, bo rzeczywiście, trzeba coś zmienić w Pana życiu. Co do budzenia si.ę o 3-ciej w nocy, to trzeba by wiedzieć, o której się Pan kładzie spać. Trzeba tak zrobić, żeby Pan spał przynajmniej 7-8 godzin. No, minimum sześć! Czy śpi Pan w ciągu dnia? Jeżeli tak, to należy dodać czas snu w ciągu dnia, żeby razem było 6-8 godzin na dobę. Przy tego rodzaju problemach warto dbać, żeby nie jeść zbyt późno, tuż przed położeniem się spać. Najlepiej zaczynać jeść ostatni posiłek o takiej godzinie, żeby go skończyć 5 minut przed 18:00., nie później. Pełny brzuch nie sprzyja dobremu spaniu. Warto, żeby pokój, w którym Pan śpi był dobrze przewietrzony. Kilka minut przed położeniem się spać trzeba zamknąć okno, żeby się Pan nie przeziębił. Nie warto też wieczorem oglądać telewizji, słuchać głośniej muzyki, ani czytać sensacyjnych tekstów. Jeżeli koniecznie musi się Pan z kimś pokłócić, to proszę to robić przed południem, a nie wieczorem. Proszę nie mieć wątpliwości, Pana życie ma sens - i to bardzo duży. Może Pan porozmawiać z nauczycielem przedmiotu, który Pana najbardziej interesuje, że przygotuje Pan jakieś małe opracowanie na szczegółowy temat - i warto przedstawić to w klasie. Potem może będzie ciekawa rozmowa z kolegami na przerwie. I tak, z cichego, zahukanego chłopaka, wyrośnie interesujący młody mężczyzna, potrafiący ciekawie mówić publicznie. To przyciąga ludzi... Nie będzie już Pan taki samotny...

Przedstawie to jeszcze raz : Od jakiegos nie całego roku zaczołem palic dopalacze wszystko było ok na początku chodziłem z kolegami umawiałem się poprostu paliłem to było moje zajecie po szkole , w szkole byłem wstydliwa osobą która obawiała sie isc nawet do odp .Ale i tak wszystko było ok po za tym że nie lubiałem szkoły i siedziec na lekcjach .A i po wywnioskowaniu swojego zachowania uznałem że mam nerwice moja mam ją ma .Do tego trzeba dorzucic lewa źrenice wieksza od prawej .Prosze o pomoc bo już nie wiem co ze mna jest .pozdrawiam