Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Betaloc ZOK - czy ktoś z was to zażywa?

Gość Miarka

Rekomendowane odpowiedzi

FIFEK zamiast spekulowac wybierz się do porzadnego kardiologa internet cię nie uleczy , Betaloc zok to nowoczesny bardzo dobry lek wielu ludzią ratuje zycie!!!! dawka 25 mg to bardzo niewiele więc dziwne skąd u ciebie takie objawy ,ja biorę 100 mg co rano fajnie reguluje puls i wycisza serce poza tym jest wygodny działa 24 h

ZAzywam 3 lata BEtaloc ZOK 50. Mam 52 lat Jest idealny, cisnienei uregulowaey, tetno spokojne i serce spokojnie pracuje.To lek selektywany.DZiala na serce , nie na mozg. Czy znacei kogos , kto zazywa 20, 30 lat i nie ma dzialan ubocznyc ?.Czy mozna zyc normalnie na tym leku i dozyc 80-tki zazywajac Betalo tyle lat.?

Gość Użytkowniczka

Brałam Betaloc przez rok, przytyłam około 10 kg. Inny lekarz widząc mnie zalecił zrzucenie kilogramów. Ważyłam 86 kg przy wzroście 176. Wcześniej przez  kilka lat moja waga  wahała się w okolicach 70-75 kgm max . Nie zdawałam sobie sprawy, że to z powodu leków. Był problem ze sportem, bo przy wysiłku tętno nie podskakiwało odpowiednio wysoko, żeby mnie dotlenić. Miałam wcześniej problemy związane ze zbyt wysokim tętnem w stanie spoczynku. Od czasu gdy nie biorę Betablokerów schudłam 12 kg, Sport pomógł mi wyregulować tętno . 

W dniu 6.12.2007 o 21:51, Gość Marcin napisał:

Biore Betaloc 50 mg od kilku miesięcy i odczówam pewne zmęczenie i ospałość. Rozmawiałem z lekarzem i stwierdził że to nie od tego i żebym zmienił nastawienie co do tego leku. Jak jest u was?

W skutkach ubocznych działania leku jest to opisane. Dlaczego więc lekarz tak stwierdził?