Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Betaloc ZOK - czy ktoś z was to zażywa?

Gość Miarka

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż tycie przy betalocu to też indywidualna sprawa. Ja biorę 50 mg od września i przytyłam 2kg. Rozmawiałam z gastrologiem o tym leku, mówił że to bardzo dobry lek, ,tylko nieco spowalnia przemianę materii. Znam jednak chłopaka, który brał ten lek przez 2 lata i dużo by dał żeby przytyć chociaż 1 kg.
wItam! Betaloc ZOK 100 biorę od przeszło roku. Tycie po tym leku pewnie jak ktoś pisze to indywidualna sprawa.Być może przytyłam -ale czy po leku i to własnie tym ? nie wiem naprawdę.Dopiero od Was dowiedziałam się ,że w niektórych przypadkach jest to możliwe. Przy kolejnej wizycie w poradni zapytam się pani doktor.Zresztą trudno wyczuć,biorę 6 różnych leków ....to zawsze na jakiś mogę się zdecydować,że po nim tyję. Pozdrawiam wszystkich
betaloc zoc 50mg brałem 3 lata. w tym czasie przytyłem prawie 15kg. nie sądzę, żeby wpływ na to miał betaloc. natomiast jestem chory również na łuszczycę i na tę chorobę ten lek miał wpływ duży. poszedłem ostatnio do lekarza i przepisał mi loriste 50mg x1 dziennie. pdstawiłem betaloc i zacząłem brać loriste, ale ciśnienie okrutnie mi się rozregulowało. skacze jak oszalałe. myślę, że to wynik nagłego odstawienia betalocu, natomiast pełne stężenie loriste we krwi ustawia się od 3 do 6 tygodni, ma jednak tę zaletę, że nie wywala łuszczycy, a oto też mi chodzi, bo przy betalocu nic na moją łuszczycę nie działa, rozłazi się, jak oszalała.
witam !! Jestem tu nowa, trafiłam przypadkiem na ten wątek. ja brałam betaloc zok 50 pół roku, po zapaleniu osierdzia. Nie przytyłam zupełnie a wprast przeciwnie schudłam 5 kg ale uważam że to nie przyczyna leku ja po prostu byłam wykonczona chorobą. Zawsze byłam szczupła bo przy wzroście 167 cm ważyłam 50-55 kg. nie czułam jakiegoś złego działania leku mysle że mi pomagał bo unarmował pracę serca. Teraz nie biorę bo nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam.
Ja biore beto zok od 2 lat po zapaleniu miesnia,cicsnienie mam wnormie,puls jedynie bardzo nicki ponizej 60.N apoczatku brania tego leku cicsnienie mialem bardzo niskie anwet do 80/50.W pozniejszym czasie mi sie unormowalo.Jezeli chodzi o wage,rzeczywiscie przytylem mam lekka nawge 176 cm/waga 81 kg.Lekarz stwierdzil ze to w nieznacznym stopniu jest spowodowane ze przetylem.Teraz mam inne problemy,ciekawe czy spowodowane braniem lekow?Otóż mam nieco nieco stluszcona watrobe w granicznej wielkosci i lekko powiekszona sledzione:((.Doluje mnie to,bo latwo chroby do mnie przylegaja :((.Zobaczymy co bedzie w wynikach krwi.Pozdrawiam
Witam pięknie rodzinę biorców betalocu. Biorę betaloc25 połówke dziennie od operacji bajpasów w styczniu tego roku. Syn uważa, że problem cholesterolu mam, bo za mało piłem. Lekarze tej opinii nie negują, ale sugerują czerwone wino :) Lekarz domowy powiedział mi jeszcze, że dla mnie wódka jest zdrowsza niż piwo :):) A biorę połówkę, bo jak zacząłem brać więcej to złapałem arytmię serca (tętno 39-90). Po zmniejszeniu dawki jest ok. Pije piwo w małych ilościach - 2 piwka raz na dwa tygodnie, częściej wino. Reszta OK Pozdrawiam
Gość Łukasz
Witam ja biore Betalog 75 mg od ok roku, wcześniej 50 brałem. Jęśli chodzi o wagę ciała to faktycznie trochę przytyłem ale może to mieć związek z moim trybem odżywiania. Ale również słyszałem o tymże się tyje po betalogu. Jeśli chodzi o alkohol to z umiarem oczywiście, bo alk podnosi cisnienie, ale jak jest okazja to nie żałuje sobie :-) Nieraz po betalogu byłem wylakierowany jak trzeba ale następnego dnia oprócz kaca to nie miałem żadnych nieprzyjemności :-) Nikogo nie namawiam do picia ale jak jest okazja, raz na jakiś czas to mi bynajmniej nie szkodzi.
Ja Betaloc ZOK biore od prawie roku. Jak zwykle w okresie zimowym przybywa mi jakieś 6-8 kg wagi. A z chwilą nastania wiosny i lata kilogramy spadają na łeb na szyję. Obecnie ważę najmniej od kilku lat, mimo że codziennie zażywam ten lek. Tak że nieprawdą jest że ten lek powoduje że sie tyje. Tyje się jedynie przez tłuste jedzenie i nic więcej. Nie zganiajcie kochani wine na jakieś tam leki, mniej kalorii i bądzie sylwetka taka jak ma być. Pozdrawiam. Rafał
Biore betaloc 25mg 1tabletke rano ,nie przytylam ,ani libido mi nie spadło.wszystki okey. tylko wydaje mi sie ,ze on juz nie dziala...sama nie wiem czy to przez lęki , czy sobie wmowilam ze nie dziala. biore go od marca tego roku...
wlasnie biore beta50zk,zamiennik betaloc.Jedna tabletke na pol zawsze rano.Co moge powiedziec?Jest super.Puls mi ladnie spadl,cisnienie tylko czasem mi skoczy na 145.85.przy was jestem poczatkujacy...biore dopiero od 5 dni lek.Ale prawda jest ze dzieki temnu,moglem w koncu pojsc do pracy.Alkochol odstawilem na max.acha moja dawka dzienna to 25mg.Pozdrawiam wszystkich.Dobrej nocy:)
Witam Jestem farmaceuta i jeżeli pytają państwo i picie podczas zażywania beta blokerów to sprawa wygląda tak nie powinno się popijać lek alkoholem.Należy zachowac odstępstwo miedzy zażywaniem leku do2-4 godzin jedno piwo nie zaszkodzi ,ale zawiera bardzo dużo cukru robione na słodzie jęczmiennym. Przy nadciśnieniu najzdrowiej działają wina a jeszcze lepjej koniak Pozdrawiam