Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość WANDA1121

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WANDA1121

Witajcie! ostatnio mam dziwne dolegliwości. mianowicie: czuję lęk przed śmiercią, mam dławienie w mostku, kołatanie serca, uczucie zatrzymywania się serca na chwilę a potem mocniejszego uderzenia, zimne ręce/nogi, uczucie mrowienia w nogach i ciągle zmęczenie oraz bóle w klatce piersiowej. u kardiologa byłam 3 mies. temu. robił mi mierzenie ciśnienia, ECHO serca i EKG. wszystko było OK. tylko powiedział, że mam lekko podwyższone ciśnienie. 2 mies. temu miałam robione badania krwi. również wyszły dobrze. a więc co to może być? podwyższone ciśnienie? nerwica? z góry dzięki za porady:) Wanda

Mam dokładnie to samo. Mam nerwice spowodowaną choroba tarczycy ktora zostala pozno wykrywa, co doprowadzilo juz do stanów lekowych mianowicieco by sie nie działo z moim organizmem zaraz pojawia się lek przed śmiercią. Natomiast jest jeszcze druga sprawa zwiazana z żołądkiem czekam wlasnie na usg bo mam podejrzenie przepuchliny żołądka. Zaobserwowalam że uderzenia serca występują u mnie kiedy zjem zbyt duza ilosc czekolady lub zjem potrawy po których zoladek wolniej pracuje, wszystko to zle wplywa na te przepuchline ktora uderza w przepone a ta z kolei zakloca przez to prace serca po takich uderzenia nastepuje nerwica , lek przed tym co. Sie dzieje. Mam rowniez problemy gastro z gromadzeniem powietrza w przewodzie pokarmowego co rownierz moze sie przyczynic do tego uderzenia serca.

Wielkie dzięki za wyczerpującą informację. Myslalam, że jestem z TYM sama a lekarze mają mnie za nadwrazliwą. U mnie też te stany nasilają się po jedzeniu - nawet niewielkim. Czasem przez większość dnia nie jem, zeby nie prowokować napadów. Czasem przez takie stany odchodzą chęci do życia.