Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Propranolol przy niskim ciśnieniu

renia28

Rekomendowane odpowiedzi

Gość barbara40

Witam . Powinnas brac leki jezeli lekarz Ci przypisał nie wiem jak niskie masz cisnienie i jaka dawke Ci lekarz przypisał 10mg propranololu czy wieksza.Jezeli masz wysokie tetno to po leku napewno lzej bedzie oddychac. Ja tez mam niskie cisnienie 10060 biore concor cor i po nim cisnienie spada do 9050 a nawet i nizej ale jest mi lzej na sercu . cisnienie zawsze mialam niskie i juz sie przyzwyczailam ze jestem czasami apatyczna. Sama zobaczysz jak sie czujesz po leku i napewno organizm sie dostosuje. Jezeli bedzie gorzej powiesz lekarzowi i moze zmieni na inny lek. Ciezko jest leczyc ludzi z niskim cisnieniem od Zaburzen rytmu serca kazdy lekarz to powie. zycze zdrowka

Gość barbara4o

Ja tez kiedys bralam propranolol mam arytmie komorowa i napadowe czestoskurcze nadkomorowe . pozniej zmieniono mi na metocard a teraz mam concor cor. Propranolol normuje prace serca i nie jest to duza dawka. Moj syn ma tez napodowe czestoskurcze nadkomorowe i ma barac propranolol 40 doraznie jak zle sie czuje i serduszko szybko bije . A cisnienie nie jest az tak bardzo niskie nie powinno byc zle moze spadnie do 100 60.Pozdrawiam bedzie dobrze