Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miesiac temu dopadlo mnie cos dziwnego idac spokojnie ulica poczulem takie napompowanie w okolicach brzucha-przepony. I nagle zlapaly mnie taki skurcze jeden po drugim najpierw w okolicy przepony nastepnie w mostku i w pulsie na szyji. I nagle braklo mi oddechu szedlem z kolega i zrobily mi sie strasznie duze zrenice sztywnosc w karku i zaczalem sie usuwac na kolana na ziemie myslalem ze juz jest po mnie i nagle tak jak by zeszlo ze mnie te cale powietrze i wszystko zaczelo wracac do normy pamietam ze zdretwiala mi lewa noga ponizej kolana i czulem po tym tylko takie pieczenie w okolicy przepony. Udalem sie szybko do szpitala ale juz moj stan sie unormowal cisnienie ok tomografia komputerowa ok. Nastepny objaw byl tydzien pozniej znowu w okolicy przepony pieczenie uczucie pelnosci i nagly bol promieniujacy az pomiedzy lopatki ale jakos przeszedl. Miesiac po tym dzisiaj mialem znowu atak siedzac na krzesle nagle zauwazylem ze robi mi sie bialo przed oczami wyszedlem przed dom a ja ide jak pijany jak bym mial sie zaraz przewrocic strasznie blady bylem i bardzo mocno bil mi puls na szyji dojechalem do szpitala ekg idealnie wyniki krwi idealne cisnienie 120/80. Straszny odczuwam lek ze by mnie nie zlapalo to co za pierwszy razem ale nie wiem od czego to moze byc moze pomoze mi ktos z was. Od tamtego czasu wykonalem echo serca ok tomografia klatki ale ta tylko w niej zapisane bylo ze pluca ok. Usg brzucha ok. Gastroskopia lekarz powiedzial ze mam zapalenie zoladka i helico bakteri pylori pomozecie moze jakies badania trzeba zrobic co to za objawy ????