Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo widoczne żyły na dłoniach i stopach

Gość kobieta 25 wlkp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kobieta 25 wlkp

Od tygodnia mam czasami dziwne uczucie w dłoniach,od tygodnia czasu mam bardzo widoczne żyły,są one tak jakby nabrzmiałe.W ciągu dnia momentami są w normie,a tak przez cały czas bardzo pogrubione.Nigdy nie miałam z tym problemu.Dzisiaj w nocy nagle sie obudziłam,nie czułam mojej lewej ręki,tak jakby krew do niej nie dopływała,w dodatku mam kłucia uciski w głowie.W ciągu dnia też mam dziwne czucie w dłoniach.Co to może być>?

Droga Pani, Widoczne żyły na rękach, poza względami estetycznymi, nie muszą być poważnym problemem. warto się upewnić, czy nie ma Pani żylaków na nogach. Jeżeli pogrubienie żył będzie się utrzymywało i będzie to dla Pani problemem - wówczas może Pani zgłosić się na badanie USG Doppler żył kończyn górnych i ewentualnie dolnych. Warto się zastanowić w jaki sposób Pani śpi. Czy nie spała Pani na lewym boku z uciskiem na lewą rękę? Jeżeli tak, to warto tego unikać. Kłucia w głowie mogą zależeć od ewentualnych zmian w kręgosłupie szyjnym. Warto zgłosić się z tymi wszystkimi problemami do swojego lekarza.