Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Monika226

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika226

Dzień dobry. Mam na imię Monika jestem mamą 12 letniej Julki. Moja córeczka urodziła się z wadą serca. Obecnie jest po 2 operacjach serca, które odbyły się gdy była maluszkiem. W tej chwili stan zdrowia córeczki jest bardzo dobry. Chodzi do szkoły, dojrzewa, żyje życiem normalnej, zdrowej nastolatki. Wiem jednak, że w okresie dojrzewania mogą powrócić problemy kardiologiczne, dlatego postanowiłam napisac do Państwa. Czy z takiej teleopieki może korzystać dziecko? Czy może mieć *założoną* taką teleopiekę na komórkę, gdy np. jest w szkole lub skorzystac z porady, gdy się źle poczuje będą sama w domu? Czy ta usługa jest tylko dla osób dorosłych, czy dzieci, za zgodą rodziców i umowa na rodzica też mogą korzystać z takiej opieki?

Nie ma problemu , abu dziecko korzystało z tej usługi. Oczywiscie umowe podpisuja rodzice wskazując dane dziecka-usługobiorcy. Kardio-tele nie wymaga żadnej specjalnej aplikacji na komórce. Dziecko będzie miało wpisany numer Centrum Nadzoru Kardiologicznego w komórce i po naklejeniu 2 elektrod na kl.piers. połaczy sie z Centrum , przyłozy mały rejestrator( połaczony z elektrodami) do komóki i rozpocznie sie przesyłania zapisu ekg . Można sie łączyc z komórki lub tel.stacjonarnego , gdziekolwiek sie jest ( Polska, zagranica)i nieograniczona ilośc razy. Umowa jest podpisywana na 1 konkretna osobe ,czyli w Pani wypadku na dziecko.Przy podpisywaniu pacjent wypełnia szczegółowa ankiete nt stanu zdrowia, przybytych zab.operac. pobytów w szpitalu , stosowanych leków czyli taki wywiad , któy zawsze zbbiera lekarz przy 1 kontakcie z pacjentem.