Gość Asia18 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Mam 18 lat, od jakiegoś czasu na środku klatki piersiowej czuje kłucie. Jest bardzo mocne i promieniuje do prawej ręki, nie mogę oddychać ani się ruszyć nawet siadanie sprawia mi trudność. Kłucie trwa ok 3 minut, mam anemię hemoglobina wynos 11,3 , wcześniej miałam niższą ale brałam żelazo. Hemoglobina nie podskoczy mi wyżej bo mam niby jakieś tam skłonności do anemizacji jak stwierdził lekarz pierwszego kontaktu. Często boli mnie głowa jak i kłuje mnie pod sercem wtedy wstrzymuje oddech na tyle ile mogę i masuje miejsce kłucia. Nie wiem czy to z nerwów czy też z jakiegoś innego powodu. Co jakiś czas mam też jakby kołatanie serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zrób sobie badania krwi w kier. tarczycy.W razie kłucia na tle nerwicowym może pomóc napicie się neospasminy lub nervosolu.No i musisz jeść i pić takie rzeczy, które poiprawia twe wyniki morfologii.Przeczytaj na temat:,,mleczko pszczele**, oraz,,propolis**.Mleczko pszczele wzmacnia organizm i poprawia wyniki krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Asia18 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Dziękuje za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Tomek T Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 A ile obecnie ważysz ? I jakie leki bierzesz na tą anemię ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Asia18 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Teraz nie biorę żadnych leków. No i właśnie w ostatnim czasie mocno przytyłam, ważyłam 69kg a teraz ważę 81 kg Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 No to jak przytyłaś ,to może być spowodowane choroba tarczycy,natychmiast sie przebadaj w tym kierunku.Nie czekaj miesiącami na wizytę do endokrynologa ,tylko idź natychmiast z gotowymi wynikami prywatnie.Zbadaj tez poziom glukozy i elektrolitów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Asia18 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 A jeszcze mam pytanie, bo czasami przy bólu głowy szumi mi w uszach, nie jest to częste zjawisko ale straszny dyskomfort. Szumi mi ok 1 dnia a później jak gdyby nigdy nic przechodzi. Nie zawsze boli mnie przy tym głowa, ale przeważnie. Wszystko przypomina mi się dopiero po czasie. Mam też bóle nóg, rąk i wszystkich możliwych kosteczek. Byłam u lekarza po skierowanie do reumatologa ale stwierdził, że kolejka jest jak stąd do Szczecina i dał mi skierowanie na morfologie wtedy okazało się że mam anemię. Na anemię przepisał mi żelazo jak pisałam wcześniej ale nogi i ręce bolą nadal, najczęściej przy zmianie pogody. Bóle występują odkąd tylko pamiętam, czasami są tak silne, że płacze z bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kosasw4 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witaj ASIA18. Ja też mam anemię i mam 31 lat. Mój problem jest trochę inny niż Twój. Od jakiegoś czasu biegałem trenowałem bieganie i nie jadłem mięsa, bo chciałem być wegetarianinem i tak się złożyło, że nie dostarczałem organizmowi potrzebnych minerałów i też od czasu do czasu boli mnie serce. Myślę, że jakbyś jadła więcej żelaza, to pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ela575 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Asia, nie wiem czy tu jeszcze zagladasz, ale jesli bys zobaczyla ten wpis, to napisz mi prosze jak sie dalej twoja sytuacja potoczyla? Mam podobne objawy i sama już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi