Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej i ból głowy przy anemii

Gość Asia18

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 18 lat, od jakiegoś czasu na środku klatki piersiowej czuje kłucie. Jest bardzo mocne i promieniuje do prawej ręki, nie mogę oddychać ani się ruszyć nawet siadanie sprawia mi trudność. Kłucie trwa ok 3 minut, mam anemię hemoglobina wynos 11,3 , wcześniej miałam niższą ale brałam żelazo. Hemoglobina nie podskoczy mi wyżej bo mam niby jakieś tam skłonności do anemizacji jak stwierdził lekarz pierwszego kontaktu. Często boli mnie głowa jak i kłuje mnie pod sercem wtedy wstrzymuje oddech na tyle ile mogę i masuje miejsce kłucia. Nie wiem czy to z nerwów czy też z jakiegoś innego powodu. Co jakiś czas mam też jakby kołatanie serca.

Zrób sobie badania krwi w kier. tarczycy.W razie kłucia na tle nerwicowym może pomóc napicie się neospasminy lub nervosolu.No i musisz jeść i pić takie rzeczy, które poiprawia twe wyniki morfologii.Przeczytaj na temat:,,mleczko pszczele**, oraz,,propolis**.Mleczko pszczele wzmacnia organizm i poprawia wyniki krwi.

A jeszcze mam pytanie, bo czasami przy bólu głowy szumi mi w uszach, nie jest to częste zjawisko ale straszny dyskomfort. Szumi mi ok 1 dnia a później jak gdyby nigdy nic przechodzi. Nie zawsze boli mnie przy tym głowa, ale przeważnie. Wszystko przypomina mi się dopiero po czasie. Mam też bóle nóg, rąk i wszystkich możliwych kosteczek. Byłam u lekarza po skierowanie do reumatologa ale stwierdził, że kolejka jest jak stąd do Szczecina i dał mi skierowanie na morfologie wtedy okazało się że mam anemię. Na anemię przepisał mi żelazo jak pisałam wcześniej ale nogi i ręce bolą nadal, najczęściej przy zmianie pogody. Bóle występują odkąd tylko pamiętam, czasami są tak silne, że płacze z bólu.

Witaj ASIA18. Ja też mam anemię i mam 31 lat. Mój problem jest trochę inny niż Twój. Od jakiegoś czasu biegałem trenowałem bieganie i nie jadłem mięsa, bo chciałem być wegetarianinem i tak się złożyło, że nie dostarczałem organizmowi potrzebnych minerałów i też od czasu do czasu boli mnie serce. Myślę, że jakbyś jadła więcej żelaza, to pomoże. Pozdrawiam.