Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Natalia94

Witam. Mam 19 lat, jestem małej budowy ciała, ważę 45kg i mam 160cm wzrostu. Od dłuższego czasu bardzo źle się czuję, nie mam siły wstać z łóżka, nic mi się nie chce, przy takim samopoczuciu zaczynam mieć depresję. Największym z moich problemów jest pieczenie w klatce piersiowej, wrażenie szybkiego bicia serca, a przy pomiarach puls wynosi 55-70, ciśnienie około 135/95, temu towarzyszy ból głowy, silne zawroty głowy, uczucie pustki w klatce piersiowej, kucie, dreszcze, skoki temperatury (jest mi zimno, ubieram się, a po paru minutach jest mi tak gorąco, aż muszę wychodzić na powietrze, duszności, przy ruchach oczami (np.gwałtowne spojrzenie się na coś) mam wrażenie jakby głowa leciała mi do tyłu, ciągłe zimno w dłonie, stopy, nawet przy niskiej temp. na dworze drętwieją i robią się białe niektóre palce, w twarz za to jest mi często tak gorąco, że dostaje wypieków. To się dzieje od miesiąca, zdarzyły też się sytuacje gdy było odwrotnie i ciśnienie było niskie ok. 100/65, a puls powyżej 120. Byłam u lekarza - kardiologa, ale to bardzo dawno z bólem serca i po badaniach ekg, echo serca, Holter Pani Doktor stwierdziła, że mam zespół Barlowa, z Holtera wywnioskowała tachyrokardię (wachania pulsu od 45 do 161 uderzeń/minute), dostałam Isoptin, który nic mi nie pomógł. Nie pamiętam już kiedy byłam u lekarza, ponieważ zaniedbałam troszeczkę zdrowie, ale pamiętam jeszcze być może istotne informacje. Mam stwierdzoną astmę oskrzelową, nasilającą się przy wysiłku, stresie, przeziębieniu. Będąc u endokrynologa badania TSH wychodziły delikatnie ponad normę. Od 1,5 roku mam na szyi wypukłość, tak jakby gulkę na szyi czasem dużo większa, czasem mniejsza, byłam u internisty w momencie jej pojawienia się dostałam antybiotyk po którym nie zmieniła się i lekarz powiedział, gdy robił usg, że to powiększony węzeł chłonny. Zazwyczaj gdy dostałam skierowanie na ogólne badania krwi od lekarza internisty wychodziły bardzo słabe i dostawałam witaminy. Od dłuższego czasu mam dookoła siebie stresujące sytuacje, takie jak remont w domu, czy problemy w szkole z powodu opuszczania jej spowodowane moim brakiem chęci ruszania się gdziekolwiek z pokoju, ponieważ próbując normalnie funkcjonować tylko jeszcze bardziej popadam w depresję, gdyż mój organizm nie chce ze mną współpracować, jest słaby do tego stopnia, że potrafię przespać 10-12 godzin, wstać coś przekąsić i pójść dalej spać, bo nie mam siły chodzić. Bardzo proszę o jakąś pomoc! Przez to co się dzieje z moim zdrowiem chcą mnie wyrzucić ze szkoły za opuszczanie jej! Musi być coś co pozwoli mi przynajmniej w minimalnym stopniu normalnie żyć! Bardzo proszę o pomoc.