Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybki puls w okresie dojrzewania

Gość ular

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem w fazie dojrzewania mam 15 lat i od 2 lat mam wysoki puls od 80 do 95 po wysiłku przez 30 minut mam 120 puls. W stanie spoczynku czyli od razu po przebudzeniu nie mierzyłem. Ze sportu to tylko rower ale ogólnie prowadze leniwy tryb zycia. Używki raczej średnio ale papierosów i alkocholu wogóle nie biore. Byłem u kardiologa i miałem robione ekg i wychodziło dobrze, miałem też kompleksowe badania krwi łącznie z tarczycą wszystko ok. Echo robiłem ale ponad 4 lata temu też ok. Lekarz powiedział że to raczej normalne w moim wieku , ale i tak to mi nie daje spokoju. Czy to może byc nerwów ? Dodam że podkradam z apteczki domowej Lorafen 2 mg na nerwy ale jest chyba za silny. Prosze o pomoc
W sumie na twoje objawy przypada twój wiek i te tabletki Lorafen 2 mg które podkradasz z domowej apteczki zdecydowanie za silne jak dla ciebie puls 80-95 jest calkiem normalny i przyzwoity ja nie moge tego powiedziec o swoim :/ w stanie spoczynku mam 160 to nie chce wiedziec ile mam po wysilku mislam robionego holtera teraz 20 czerwca mam test wysilkowy jak narazie wszystko sie komplikuje :/ Pozdrawiam Nie denerwuj sie jest wszystko ok z twoim sercem jezeli nawet lekarz ci to powiedzial :)
no tak, twój puls wcale nie jest za wysoki... ja mam 16 lat i tętno 150 ;). prawdopodobnie nic powaznego ci nie jest, a w weku dojzewania róznie z tym bywa. co do leków na uspokojenie to sobie Persen lepiej bierz, albo magnez możesz przyjmowac, działa tonizująco na ukł. nerwowy