Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból mięśnia klatki piersiowej i uczucie pompowania krwi w wątrobie

Gość chlopak22

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chlopak22

Witam Od 3 dni meczy mnie dziwny bol lewej piersi ponad sutkiem idący pod skosem w kierunku pachy i pacha na poziomie sutka,do tego bol kregosłupa i troche barku.Do tego mam czasmai dziwne uczucie pompowania krwi jakby w wątrobie i po drugiej stronie na wysokosci wątroby.Dodam ze gdy wezme leki porzeciw bólowe to przejdzie mi ten ból na 3 godzy

Prawdopodobnie naciągnąłeś jakiś mięsień lub kręgosłup odmawia posłuszeństwa .Nie dźwignąłeś czegoś albo nie spałeś w niewygodnej pozycji ?Spróbuj lekko rozćwiczyć,uprzednio rozgrzej tą okolicę gorącym prysznicem ,maść przeciwbólowa albo plaster rozgrzewający powinny pomóc .Gdyby jednak nie przeszło trzeba iśc do lekarza .

Gość chlopak22

Mam 22 lata,gospodarkę,pracuje ciężko na niej bo jest przy czym chodzić.Do tego ćwiczę wieczorami na siłowni.Powiem Ci ze wiozłem wczoraj kąpiel i polewałem mięsnien klatki piersiowej ciepłą wodą no i muszę powiedzieć ze ból przeszedł i normalnie usnułem. No ale rano znowu się zaczęło.

Widocznie miesnie są bardzo napięte i dlatego boli ,dodatkowo gdzieś może być ucisniety jakiś nerw i stąd właśnie ten ciągnący nerwoból.Staraj się tak rozgrzewac tam gdzie boli i może na razie zaprzestać na siłowni ćwiczeń .Może masz poduszkę elektryczną to tez można się tak rozgrzewać ale prysznic to najlepsza rzecz .Kup maśc rozgrzewającą typu Neocapsiderm smaruj tylko przygotuj się na niemiłosierne pieczenie ale tak ma być .Uważaj żeby do oczu nie wetrzeć maści bo się wściekniesz :)Ewentualnie plaster rozgrzewający z kapsaicyną niech ktoś ci przyklei na bark bo najczęściej tam się zaczyna ból .Najlepiej po prysznicu dobrze oszuszyć i nalepić plaster .

Gość chlopak22

Witam Umówiłem się na echo serca,prywatnie w szpitalu.Koszt tego badania to 60 zł. Najciekawsze jest to ze Pani z rejestracji łączyła mnie z 5 pokojami,za każdym razem to nie ten to nie ten,można się ostro zdenerwować.Termin mam na 19 grudnia.Mam przyjść z ekg.