Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak wyczuwalnego tętna i brak czucia kończyn u nastolatka

Gość alrada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! *Odbieranie* nóg i rąk najczęściej ma podłoże neurologiczne. Np. dziecko w ciągu roku urosło zbyt dużo... to tylko jedna z przyczyn jakie mogły mieć wpływ na takie przypadki. Jeżeli zaś w tym samym czasie tętno jest słabo wyczuwalne warto jest się skonsultować z kardiologiem dziecięcym. Lecz czasem po prostu zwykłemu człowiekowi trudno jest wyczuć puls, do tego dochodzą nerwy o dziecko... W każdym razie proponuje konsultacje u lekarza rodzinnego, który po dokładym przebadaniu pacjenta skieruje go do danego specjalisty. pozdrowiam!
Witam. Napewno wizyta u kardiologa nie zaszkodzi. Tak nawiozując do forum Conki Ja osobiscie też nie lubię stania w tłumie w kosciele a jeszce te upały. Moim zdaniem to bartdziej stres leki. Od kiedy czlowiek wie ze jest chory wsluchuje sie w swoje serce a to poteguje jakies objawy. Wielokrotnie to przerabialem. Spokojnie pewnie nic sie nie dzieje.
Ślicznie dziękuję za odpowiedzi. Chciałabym aby to było tylko na tle jakims nerwowym. Jesli się powtórzy będę kontaktowac sie z naszym kardiologiem. Może to stres i taka reakcja u niego. Ale się przeraziłam. kdz jestes dla mnnie skarbnica wiedzy, bo ty jako dorosły z wada serca masz doświadczenie i wiesz jak reaguje Twój organizm. Gdybym choć raz mogła poczuć co czuje mój syn byłabym mądrzejsza. Madziu teraz juz OK, to trwało może z 20 minut dziś. Z początku myslałam, że nudziła go masza, bo była prymicyjna. Oby takie sytuacje się nie powtarzały bo osiwieję już całkiem. Pozdrawiam Was serdecznie