Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jestem 4 dni po wsczepieniu stymulatora serca. Mam 24 lata . Wszczepili mi go ponieważ miałem puls 28-40 w dzień. Mam kilka pytań i odświeżam temat. Dostałem książeczke w której są zalecany hobby. Spacerowanie wędrowanie i łowienie ryb i gra w golfa. Jestem dość energicznym chłopakiem i nie wyobrażam sobie siedzieć nad wodą i moczyć kija przez pół dnia i wpatrywać sie w spławik. Grałem wcześniej w klbuie jako DJ . Czy ze wzgledu ana elektronike moge grać dalej ? I mam jeszcze jedno pytanie odnośnie renty. Czy mi się coś należy ? Jakieś świadczenia ?? Pozrdrawiam Marcin :)

Drogi Panie Enjoyu89, Rzeczywiście, w Pana przypadku kontaktu z niektórymi urządzeniami należy unikać - np. nie należy przechodzić przez bramki kontrolne na lotniskach, czy w niektorych supermarketach, albo w niektórych urzędach państwowych. Proszę zapytać podczas najbliższej kontroli stymulatora, czy dotyczy to pracy DJ? Trzeba opisać z jakimi urządzeniami ma DJ do czynienia? Co do renty, są odpowiednie komisje rentowe (w ZUS), na które kieruje lekarz prowadzący. Trzeba ustalić - jaką miał Pan pracę i czy obecna sytuacja zdrowotna uniemożliwia Panu kontynuowanie tej pracy? Jeżeli tak, to czy może Pan wykonywać inną pracę? Obecnie komisje rentowe mniej chętnie przyznają renty, niż to było w przeszłości.

Gość biugerss

Cześć. Ja mam kardiowerter ale to podobna elektronika i podobne zalecenia. Bramki na lotniskach oki nie możesz przez nie przechodzić. Bramki w sklepach szybkim krokiem i będzie git. Co do sprzętu audio. Mocne słuchawki mogą wpłynąć na prace stymulatora. Z doświadczenia wiem że masz pewnie nad głową z dwa głośniki one pewnie nie zagrażają ci dopóki się nie będziesz do nich przytulać. Sęk w ty by się nie znaleźć w polu zasięgu pola magnetycznego bądź elektromagnetycznego. a co do sprzętów innych to spawarki unikaj jak ognia a i jeszcze telefon pewnie stymulator masz po lewej stronie wiec telefon przykładaj tylko do lewego ucha