Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tętniak serca u dziecka

Gość Domi883

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wczoraj się dowiedziałam że moja bratanica ma tętniaka na sercu, załamałam się. Bardzo ją kocham dosłownie życie bym za nią oddała. Ma dopiero 13 lat a tu takie coś jej sie przytrafiło. Słabo sie orientuje w tej chorobie dlatego postanowilam zalozyc ten temat. Czy mogłby mi ktoś wyjaśnić czy u tak młodej osoby to jest też takie groźne jak u starszych osob? I czy da się całkowicie wyleczyć to i jak wygląda leczenie. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość Ewa30zToF

Co to znaczy, że ma tętniaka? One mogą być w różnych częściach serca czy naczyń, a nie każdy tętniak jest groźny. Ja mam poważną wrodzona wadę serca, a do kilku lat tętniaka aorty wstępującej, ale na razie lekarze nie chcą mnie czwarty raz operować.

Witam, Mogłyby mi panie polecić jakiegos dobrego lekarza, namiar na niego który sie zajmuje tętniakami na sercu u dzieci i nie tylko... Tez mam bardzo ciezki przypadek w rodzinie ale zaden dotychczasowy laekarz sie go nie chce podjąc...

Gość Kiepska sprawa

Przypuszczalnie to przez zatrucie.W ostatnich latach jest znaczne3 skażenie nie tylko atmosfery i gleby ale co gorsze sypie się syf do żarcia.Trudno być zdrowym w tym przypadku.Dlatego polecam zdrową dietę.Na wzmocnienie żył i tętnic aronię i kapustę i kalarepę czerwoną oraz siemię lniane.