Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jakie ćwiczenia po bajpasach?

Gość adi

Rekomendowane odpowiedzi

witam Mój tato jest dwa miesiące po operacji 5 bypassów, jest po 3 zawałach, generalnie po operacji czuł się nieżle, ale po tym po trzech tygodniach po operacji pojechał do sanatorium i w drugi dzień pobytu dali mu taki wycisk, że zasłabł, potem jeszcze dwa razy. Wrócił z sanatorium i teraz gupi spacer powoduje u niego zasłabnięcie( tak jakby go przeforsowali). Czy ktoś miał podobne objawy??? Czy jest na to sposób?
Dla Elżbiety. Mam podobną sytuację. Operację miałem w styczniu, dwa miesiące po operacji zacząłem uczęszczać na rehabilitację do Anina. Maksymalny limit tętna i obciążenie miałem ustawione na niskim poziomie i ćwiczenia praktycznie mnie nie męczyły. Dodatkowo zacząłem chodzić do pracy na piechotę najpierw w jedną stronę (ok 3 km) potem w obie. Trzy miesiące po operacji chodziłem dziennie i 6 km dość szybkim tempem. Czułem się wspaniale, niestety załamanie nastąpiło 4 miesiąca. W czasie treningów w szpitalu zacząłem przekraczać ustawione limity tętna, potem robiło mi się słabo. Pewnego razu w połowie drogi do pracy musiałem zadzwonić do żony, bo nie byłem w stanie zrobić kroku dalej, tętno miałem 120 i prawie zasłabłem. Teraz jest trochę lepiej, ale zdarza mi się zasłabnąć w trakcie spaceru. Też nie wiem co to jest, czy to przetrenowanie czy coś gorszego, niedługo wybieram się na kontrolę, to się okaże. Na razie zacząłem się oszczędzać. Ogólnie czuję się dobrze, ale tak gwałtowne pogorszenie kondycji trochę się rzuca na psychikę i człowiek zaczyna zbyt dużo sobie wyobrażać. Pozdrowienia dla taty i napisz czy czuję się lepiej.
Witam! Proszę być dobrej myśli. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to każdy powinien mieć dostosowane ćwiczenia do własnych możliwości, a przede wszystkim do stanu po operacji. Z pewnością zostanie tata poinformowany po zabiegu, jakie ćwiczenia powinien wykonywać. Nic na własną rękę. Wszystko zgodnie zzaleceniami lekarza. A najlepiej byłoby od razu wysłać go na rehabilitację. A co do diety to najlepsz jest śródziemnomorska. Prosze zajrzeć na mojego bloga *Pokocha by passy* na Wirtualnej Polsce. W jakim mieście ojciec bedzie miał operacje?
Proszę bardzo o przesłanie również i do mnie takiego poradnika. Tata jest 7 dzień po operacji bay passów i w 3 oraz dziś, czyli w 7 dzień był bardzo słabiutki. Ledwo co chodził i mówił. Za tydzień jedzie na rehabilitację. Bardzo proszę o przesłanie tego poradnika. Bardzo się przyda tacie. Mój e-mail: dudak4@poczta.fm Z góry bardzo dziękuję
Witam podłaczam sie pod prozbe o poradnik mój Tato równiez jest po zabiegu i bardzo boli go kregosłup , miał równiez stan podgoraczkoey ale poki co bierze antybiotyk i jest OK Baaardzo prosze o przesłanie poradnika monikaspodar@wp.pl
Dobry wieczór, Czy ja również mogę poprosić o wysłanie poradnika na adres: annaimage@poczta.onet.pl Moja mama właśnie miała operację i jutro wychodzi ze szpitala. Szukałam informacji ale okazuję się to mission impossible. Bardzo dziękuję za pomoc.