Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jakie ćwiczenia po bajpasach?

Gość adi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Polecam ściągnięcie i lekturę poradnika pacjenta po operacji serca, którą w wersji elekteronicznej opracował Roman : http://www.drivehq.com/folder/p975959/02453540.aspx Pierwsza ikonka po lewej. Jeste tam też nico informacji na temat atywności fizycznej. Pozdrawiam i życzę zdrowia Ola
Kochani, postaram sie wysłać w ten weekend. Juz kiedys rozmawiałam telefonicznie z redkacja nt wznowienia wydania poradnika, niestety podobniez jest to niemozliwe. A szkoda bo uważam, że jest to wspaniała pomoc dla osób, ktyóre stykając sie z tym problemem. Niestety opracowane w wersji elektronicznej i zamieszczone przez Romana poradniki nie są juz dostepne w sieci :(
Gość Agnieszka
czy moglabym prosic o cwiczenia a takze diete po bajpasach(moze jakies dania gotowe) bardzo potrzebuje dla mojego taty ktory przeszedl operacje za granica i nie ma dostepu do polskich lekarzy.Moj kontakt to polakowska@wp.pl z gory serdecznie dziekuje
Co mam zrobić z mamą ?Operację przeszła 4 lata temu od tamtej chwili nikt nie jest w stanie jej zmusić do aktywności fizycznej .Twierdzi że nie wolno ,że lekarz zabronił.W dodatku ma zaawansowany reumatyzm co w wyniku doprowadziło do zesztywnienia stawów ,okropnych bóli kregosłupa.Kupilismy jej rower stacjonarny ale ona pokreci kilka chwil i dośc.Dodam że mama jest typem człowieka co kocha chorować,nie daje przekonac się żeby poszła na basen ,pocwiczyła troche mięsnie kregosłupa.mam dośc ciągłego narzekania że bolą plecy ,biodra,nogi.Ona tylko wierzy w leki,które je garściami .
Moze zapisac mame na jakiś program rehabilitacyjny? Nie wiem z jakiej jest czesci Polski , w Małopolsce istnieje stowarzyszenie osob operowanych na serce SONS, ktore spotyka sie , rehablituje , jeżdzi na wycieczki , slowem pokazuje ,ze po operacji serca mozna zyc aktywnie
witam serdecznie. mam 37 lat. Wlasnie wczoraj dowiedzialem sie ze musze miec by-passy taka zapadla decyzja. Jestem rozwalony wewnetrznie. Caly chodze nie moge znalezc sobie miejsca. Chlop jak dab z wygladu az za bardzo zdrowy a tu taki zyciowy psikus...co ja mam robic? Czy jest ktos kto moze mi psychicznie pomoc? nastawic mnie na ta operacje? Bo jak na razie nie decyduje sie i wole umrzec. Kurka wodna taki mlody i juz by-passy??? Podobno na 100 chlopa 2 nie przezywa tej operacji-rosyjska ruletka ja pierdziu!!! I jak tu byc ufnym i zdrowo podchodzic do takiej operacji??? Wysiadam ! p.s. moj mail p.szymek@poczta.fm Prosze o pomoc...dziekuje