Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Marek z lbl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek z lbl

Witam, Bardzo zaciekawiła mnie ta opcja, ale mam kilka pytań od strony technicznej.Skoro wyniki są wysyłane do Katowic to czy będąc mieszkańcem Lublina również będę mógł skorzystać z teleopieki kardiologicznej, chodzi mi o szpital, wezwanie karetki itp? Czy muszę posiadać jakiś specjalny telefon aby móc skorzystać z tej usługi. Cierpię na arytmię więc taka możliwość szybkiej analizy ekg była by bardzo przydatna. Jeżeli jest konieczny specjalny telefon to ile on może kosztować?

Nie ma żadnej rejonizacji w teleopiece kardiologiczne (kardio-tele). Połączenie z Centrum Monitoringu Kardiologicznego w Katowicach odbywa się przez zwykły tel. stacjonarny lub komórkę. Po podpisaniu umowy na usługę (w Warszawie osobiście w Przychodni Kardiofon lub w całej Polsce przez internet), zainteresowany otrzymuje kurierem (DHL) pakiet (rejestrator ekg, elektrody do przyklejania na klatkę piersiową, dokładna jasna instrukcje obsługi). Poza tym w każdej chwili można uzyskać telefoniczne wyjaśnienia w kwestiach obsługi, łącząc się z Przychodnią Kardiofon lub Katowicami. Lekarz dyżurujący 24 h w CMK w Katowicach zobaczy na monitorze komputera obraz EKG po każdorazowym połączeniu się pacjenta z Centrum (nie ma limitu połączeń miesięcznych). W razie potrzeby może wezwać do pacjenta karetkę pogotowia. Pozdrawiam