Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krew w kale, wzdęcia i zaparcia

Gość Kavinsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Chciałbym uzyskać odpowiedź na mój problem, chociaż byłem już u lekarza i mam skierowanie na badania, jednak mam bardzo niepokojące przeczucia... To znaczy, mam 23 lata, i jakiś tydzień temu miałem krwawą biegunkę, z jasno czerwoną krwią. Problemu nie zbagatelizowałem i umówiłem sie na wizytę u lekarza, który stwierdził że musiałem zjeść coś nieświeżego, przepisał kilka leków. Jednak później nie miałem już biegunek lecz wzdęcia, i zaparcia, problemy z oddawaniem kału, ból po lewej stronie nadbrzusza kilka cm pod żebrami. Dość rzadko chodzę do toalety, ale jak oddam stolec to widać w nim czarno-brązowe płaty, twarde, jakby zakrzepnięta krew. Świeżej krwi nie ma. Wciąż czuję jakbym miał napompowane jelito grube, i utrudniony *przepływ* przez nie. Czy to moze wydostająca się gdzies krew tworzy zakrzepy w jelicie i stąd problemy z perystaltyką jelit? Co mogą oznaczać objawy - wrzody, nadżery, czy może gorzej...Nie zdziwił bym się, bo niestety nie prowadziłem zdrowego trybu życia - nie żałowałem sobie słodkiego, kawy, tanie jedzenie, no i nałogowe palenie - ok 5 lat. Jestem umówiony na kolejną wizytę, i mam nadzieję zostanę skierowany do specjalisty zanim coś poważniejszego mi się stanie. Mam nadzieję że ktoś odpowie...Pozdrawiam.

Człowieku ,pij codziennie rano len mielony,kup w aptece.Rozmieszj w ciepłej przegotowanej wodzie i na czczo oraz przed jedzeniem wypij szklankę.Przed snem koniecznie.Trzy razy dziennie.Oprócz tego pij dziennie co najmniej 2 litry płynów,tylko nie colę i kolorowe napoje gazowane.Codziennie rano ugotuj sobie 2 litry kompotu z jabłek.To jest najlepsze na jelita.I jedz te jabłka z kompotu.Gotowane lub duszone na oleju warzywa.dziennie kilka razy po pół łyżeczki otrąb pszennych .Otręby zawierają błonnik,który ,,wymiata ** złogi z jelit.Nie jeść otrąb łyżką,ale np. dodać do zupy.Trzeba je popić.Poza tym kup sobie mielony kminek .Majeranek zmiel w młynku , proporcja wagowa 1:1.Te dwa składniki wymieszaj i używaj po pół łyżeczki ze 3x dziennie rozmieszaj z wodą przegotowaną letnią w kieliszku.Kminek w zestawieniu z majerankiem działają rozkurczowo i przeciwzapalnie na jelita.Musisz dużo pić,wtedy stolce będą luźne i prędzej uwolnisz się , ,,przerusztujesz** to jelito. Jeszcze pijn koniecznie kłącze tataraku,pół łyżeczki zaparzyć w ponad 1 szklance wrzątku,,przykryć na 30 min. pić 3 x dziennie po jednej trzeciej szklanki.Letnie, nie zimne.To bardzo skuteczny sposób na jelita.Wypróbowałam na sobie i polecam.Cokolwiek by to było , na pewno ulgę przyniesie.Mnie leki od gastrologa średnio pomagały.A po tej kuracji pozbyłam się problemu i mam spokój. Nie wiem jaki tryb życia prowadzisz.Jeśli siedzący, to dużo ćwicz.Np. rano po wypiciu lnu na rowerze stacjonarnym.Takie ćwiczenie ,,masuje ** brzuch i pozwala na penetrację jelit przez len, który jest czymś na kształt ,,wewnętrznego bandaża** dla nadżerek czy innych uszkodzeń ścian jelita.Spróbuj, na pewno ci nie zaszkodzi,a pomóc może.

Dziękuję za odpowiedzi. Postaram się wprowadzić kilka zmian do mojej diety korzystając z waszych rad. A może ktoś m/w miał podobnie i co to było? Wrzody? Czy ... nowotwór? Moim zdaniem coś co nie gra jest w jelicie grubym, po lewej stronie ciała, na tym zagięciu. Tam często czuję ból podczas przesuwania się treści pokarmowej.

Nie świruj z nowotworem, ,zmień odżywianie i spróbuj to, co ci napisałam. Gdzie tam nowotwór.Takie rzeczy zdarzają się starszym ludziom,a nie tobie.W jelicie musi coś się dziać LATAMI,żeby sie coś wykluło.Nie jedz rzeczy smażonych,tłustych i b.słodkich,zupy pomidorowej i takich wynalazków jak kebaby ,frytki i tego typu świństwa.Zupa jarzynowa np. na udku z kurczaka [bez skóry], leniwe pierogi, leczo z samych warzyw przyprawione ziołami prowansalskimi, ryba po grecku...itp. przysmaki.Pozdr. i nie pękaj.

Nie wiem czy wiecie, ale krew w kale może prowadzić nawet do raka jelita grubego. Lepiej nie lekceważyć takich dolegliwości, chodź nie zawsze sprawa jest tak poważna, czasem są to po prostu np hemoroidy albo infekcja bakteryjna. Poczytajcie więcej tuta https://adamed.expert/krew-w-kale/