Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ona wlkp

Rekomendowane odpowiedzi

Wchodze bo chce i nikt ani nic mi tego nie zakaże niestety .Nie będę tolerować takich trolli którzy za nic mają ludzi .Masz 20 kilka lat a zwracasz się do ludzi po 40 stce i jeszcze starszych jak do kolegów z barłogu .Wchodzisz na forum żeby robić z siebie wielkiego bonza ?Na podwórku nie możesz podskoczyć to tu skaczesz i ironizujesz ,myślisz ze to jest śmieszne ?Co w tym twoim życiu się stało że musisz dowartościowywać się w ten sposób ?Nic nie masz do powiedzenia na dany temat ,Póki co to ja pierwsza odpowiedziałam w tym wątku jak się okazuje niepotrzebnie bo zadająca pytanie i tak jest odkorowana .Więc się nie podniecaj .

Ania i zalamana prosze was nie wypowiadajcie się w tym temacie,to ja go założyłam,i dalej się wypowiadajcie Ania sama siebie usuń z forum kardiolo,bo jak widzę każdy ma ciebie dosyć,a po za tym dalej piszesz bez sensu i nie na temat

Słuchajcie,ja nie po to założyłam ten tamat żeby ktoś komuś coś złośliwie wypisywał.Ja naprawdę jestem w takiej sytuacji,że nie umiem normalnie funkcjonować od jakiegoś czasu.Mam mętlik w głowie,i chciałabym naprawde uzyskać pomocy.Niby człowiek jezdzi po lekarzach a każdy co innego mówi,i nawet pomiędzy lekarzami są kłótnie i niedomówienia.Jeśli jest tu taka osoba na forum to niech pomoże,niech napisze zrozumiale jak do takich sytuacji dochodzi.A czemu założyłam ten temat?dlatego,bo NIBY miałam atak lęku napadowego,który pojawia się niespodziewanie.Moimi objawami było wysokie cisnienie 180/126 puls 150.I w tym czasie pojechałam na pogotowie,tam się mnie zapytali czy biorę leki na ciśnienie,a ja powiedziałam że nie,bo nie mam stwierdzonego jeszcze nadcisnienia .Ogólnie w ciągu dnia cisnienie jest w normie.Taka sytuacja pojawiła się 3 razy,narazie jest spokój.Tylko że jeden lekarz powie że grozi to udarem,a drugi że to nerwica,i że niemam się tym przejmować i że to na podlozu psychicznym,a moje wyniki wszystkie są w normie.To skoo to na tle psychicznym to grozi udar czy nie?

Ona2877 ja mam takie same akcje. Cisnienie wysokie i puls do 160 nieraz. Lekarz na pogotowiu zapewnil mnue ze w mlodym wieku nie sa mozliwe zawaly. Jedyny przypadek zawalu byl u bardzo otylego chlopaka ktory mial dodatkowe powiklania. Ja mu wpieralam ze mam zawal ale to jednak mie on. Teraz piszac to jestem w trakcie kolejnego ataku. Boli mnie wokol serca, szybciej bije i boli mnie glowa. Ale to nie powody do zawalu ani udaru. Widzialam osoby z cisnieniem 160/115 ktore normalnie funlcjonuja. I wcale nie jest prawda ze zjedzenie golonki czy jakiejs tlustej rzeczy upowaznia nas do zawalu. W taki sposob ok 80% populacji zalegalaby na oddzialach kardiologii.

Ja jak byłam na pogotowiu,to inny lekarz mi powiedział że w młodym wieku to bardzo rzadko.a jak czytałam w internecie to były takie rzypadki,np.u 24 letniej kobiety,która miała początki udaru,zaczęła wymiotować,miała niedowład drugiej ręki,w szpitalu ją zbadano i stwierdzili że przyczyną było migotanie przedsionkow i zazywanie tabletek antykoncepcyjnych.

ONA , to była pierwsza odpowiedz * 4 * na Twój temat , który założyłaś i ja to potwierdziłam ,że coraz to młodsze kobiety 20 paro letnie mogą mieć udar bo zażywają tabletki antykoncepcyjne i często jeszcze palą papierosy . Ja mam migotanie przedsionków od 2 lat utrwalone czyli non stop a przedtem miałam napadowe przynajmniej 10-15 lat a przed migotaniem inne arytmie czyli przynajmniej 30 lat jakiegoś tam migania serca i udaru nie miałam ( teraz mam 60 lat). Ale nie palę i nigdy nie brałam środki antykoncepcyjne czy w przekwitaniu HTZ . Tu masz odpowiedz ,że w młodym wieku udar może się zdarzyć ale jest jednak konkretna przyczyna . Zweryfikuj to u Siebie czy z takiej strony u Ciebie jest.

No tak,miałam robione 2 razy echo serca,holter,,wykazało tylko rytm zatokowy,a serce mam zdrowe.Tylko ten napad wysokiego cisnienia mnie przeraził,to było w lipcu,jak były te upały,jeden lekarz mi mowi że mam sie nie przejmowaca drugi ze grozi to udarem.Byłam tez u 2 kardiologow i nic mi nie mowili o tym ze moze mi cos takiego grozic.

Mój chłopak miał udar mózgu (niedokrwienny) w wieku 27lat. Przyczyną była kontuzja szyi mająca miejsce 2 lata przed udarem. Zrobił się zakrzep w tętnicy kręgowej (pomimo niskiej krzepliwości krwi) który zablokował tętnice w mózgu. Poza tym był okazem zdrowia, żadnych chorób, wysportowany, żadnych używek, niskie ciśnienie. Lekarze długo nie wiedzieli co było przyczyną udaru i wypisali go ze szpitala z informacją *udar kryptogenny*. Dopiero wizyta u bardzo dobrego neurochirurga wyjaśniła przyczynę całego zdarzenia. Niestety można być super zdrowym, mieć idealne wyniki badań a i tak z powodu jakiejś głupoty (tutaj z pozoru niegroźna kontuzja szyi) mieć udar i prawie umrzeć :(

WYLECZYŁEM MIAŻDŻYCE - udaru i zawału jeszcze nie miałem ale byłem na najlepszej drodze do udaru i zawału. Mimo zdrowego trybu życia moje żyły i tętnice były całe zamiażżycowane. Leki z apteki zupełnie nie pomagały. Dopiero zaprzyjaźniona ZIELARKA AGATA (znajdziecie ją na Facebooku) dała mi eliksir ziołowy do picia po 3 łyżeczki dziennie. Zacząłem pić po cichu nie wierząc w skuteczność. Po 4 m-cach stosowania zrobiłem badania - tomograf i stało się coś niezwykłego - moje żyły jeszcze niedawno zatkane złogami miażdżycowym były czyste bez śladów miażdżycy !!!!!!!!!!!!!!!!! Lekarz kazał mi powtórzyć badanie bo sądził, że to pomyłka w opisie. Na szczęście to była prawda - pozbyłem się miażdżycy dzięki zielarce Agacie. Kontakt mailowy z Zielarką atopowezapaleniekrem@gmail.com