Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ona wlkp

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę oto opracowanie naukowe -Choroby układu krążenia należą obecnie do najczęstszych przyczyn zgonów na świecie, które coraz częściej dotyczą osób poniżej 45. roku życia [1, 2]. Współczesny pacjent kardiologiczny to już nie tylko starsza osoba z licznymi schorzeniami sercowo-naczyniowymi, ale także osoba w średnim wieku, czynna zawodowo i fizycznie. Każdego roku w Polsce na zawał serca zapada około 100 000 osób, z czego około 1/3 przypadków dotyczy osób młodych, u których jest to pierwszy objaw choroby wieńcowej. Mimo postępu diagnostyki i leczenia, roczna śmiertelność wciąż przekracza 40% Jarosław Pasek Oddział Kliniczny Chorób Wewnętrznych, Angiologii i Medycyny Fizykalnej Katedry Chorób Wewnętrznych SUM Ośrodek Diagnostyki i Terapii Laserowej U wielu osób, skurcz naczyń wieńcowych może występować bez innych czynników ryzyka sercowego (takich jak palenie tytoniu, cukrzyca, wysokie ciśnienie krwi, wysoki poziom cholesterolu ). . Jeśliskurcz trwa wystarczająco długo, może także spowodować atak serca. Oddział Kardiologii, Harborview Medical Center, University of Washington Medical School, Seattle, Waszyngton. Czarno na białym .Sufur wspólczuje ,mam nadzieję że wszystko będzie ok z synem .

ONA2877 nie daj sie zastraszyć biadoleniem jakiejś nawiedzonej kobiety,ja też przechodziłem przez nerwice jakieś pół roku temu miałem początek bardzo silne ataki kołatania dodatkowe skurcze serca seriami i co przeżyłem wiadomo strach ma duże oczy,ale dzisiaj z pełna stanowczoscia moge powiedzieć że jest o niebo lepiej wiadome ze bez leków bym sobie nie poradził,a powiedz mi bierzesz już jakieś leki na ta nerwice?

To nie masz co czekać tylko dawaj jak najszybciej do lekarza,najlepiej jakby ci przepisał propranolol mi bardzo pomógł biore go juz kilka miesięcy stopniowo zwiekszali mi dawke aż do teraz kiedy sie wszystko uspokoiło jeszcze z kilka miesięcy pobiore i zaczne odstawiać stopniowo,przede wszystkim głowa do góry dasz sobie rade ja tez przez to cholerstwo przechodziłem

Mnie dopadło w styczniu,po śmierci bliskiej mi osoby,akurat pierwszy atak miałem w wannie podczas kąpieli scisnęło mnie w klacie,zawroty głowy drżenie ciała rąk tak jakbym pochlał pare dni,myślałem że zemdleje szybko wyskoczyłem z wanny i zadzwoniłem po taksowke i na pogotowie na pogotowiu zrobili mi ekg zmierzyli ciśnienie i O DZIWO wszystko wyszło ok,pozniej mi to przeszło i na drugi dzień powtórka z rozrywki,jak z nerwica sie polepszylo to serducho dostało arytmii ale teraz jest wszystko ok miałem holtera nic nie wykazał z nerwica też spokój od czasu do czasu zaatakuje najczęsciej głowe wiesz zawroty głowy

Dobrze że jest z kim porozmawiać na ten temat,przynajmiej nie jestem sama:) i wiem że ktoś to rozumie.Ja miałam skoki cisnienia,silne bicie serca,suchość w ustach,rozszerozne zrenice,uderzenia gorąca,zdarzają mi sie takie sytuacje,ale nie sa aż tak silne jak wcześniej.Ja już miałam dośc jeżdżenia po lekarzach,sama nie widziałam czy mam nadcisnienie czy napady nerwicy.teraz sie to wszystko uspokoiło,nie chce o tym mysleć,choć czasami sie nie da.myslę nad psychoterapią,a co do leków to wezme wtedy kiedy naprawdę nie będe w stanie mogła funkcjonować