Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Pawel wroc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pawel wroc

Witam! Od miesiąca zmagam się już z bólami nadbrzusza, oraz silnymi wzdęciami, zaparciami bólami jelit. Byłem u gastrologa, leczę sie controloc*iem i było już prawie dobrze, gdy w środę w nocy zaczęło mi strasznie szybko bić serce, puls 120, ciśnienie 150/90, serce ściska. Nie wiedziałem co zrobić, bo nigdy nie miałem żadnych problemów z sercem, ani z nadciśnieniem, bo mierzyłem, mam 20 lat. Ponieważ dolegliwościom sercowym towarzyszyły niezwykle czeste skurcze mieśni, praktycznie co minutę w różnych cześciach ciała, powiaka drgała, skurcze palców, pomyslałem że to brak potasu, albo magnezu, rano zjadłem dwa banany i wszystko natychmiast przeszło, jednak po 6h wróciło znowu. Byłem u lekarki rodzinnej, ale zostałem wyśmiany, że niedobór może jest, ale zdrowy jestem, badanie można zrobić, ale dopiero w poniedziałek, generalnie tragedia, bo miałem kołatanie serca i z godziny na godzinę się pogarszało. Dostałem Kaldyum, które właśnie udało mi się wziąć tylko raz, bo zaczęły mnie boleć jelita, tak mocno, że robiło mi się słabo. Zrobiłem prywatnie badanie krwi, morfologia dobra, potas 3.4. Czy znacie jakiś preparat z potasem, który najmniej działa na jelita? Czy powinienem brać też magnez? Czy na pewno tak silne bicie serce jest wynikiem niskiego potasu, czy może iść na jakieś badania? Będę wdzięczny za każdą pomoc, na razie nie wiem co robić, jem banany boli mnie strasznie brzuch, nie jem przyśpiesza puls.

Na wszelkie dolegliwości jelitowe polecam wypróbowany na swoim przykładzie sposób.Przynosi wielką ulgę jeśli chodzi o jelita.Kupić kminek mielony,wymieszać z taką samą ilością wagową majeranku[zmielić go w młynku]Trzymać w słoiczku.Trzy razy dziennie po jedzeniu pół łyżeczki proszku jeść rozmieszać w wodzie letniej.Działa rozkurczowo i przeciwzapalnie na mięśnie gładkie jelit.Pić też kłącze tataraku.Kupić w sklepie zielarskim.Pół łyżeczki kłączy zalać ponad 1 szkl. wrzątku.Przykryć na pół godziny.Pić 3x dziennie po jednej trzeciej szklanki.Za każdym razem porcię podgrzewać lekko , włożyc szklankę do miseczki z gorącą wodą , by było ciepłe.Już po kilku dniach z stan jelitjest lepszy