Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przemęczenie, stres, brak apetytu a stany depresyjne

Gość WK17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam 17 lat . Od miesiąca dzieje się coś ze mną nie dobrego . Najpierw zaczęło się od tego że chodziłam blada jak ściana i do tej pory tak jest . Brak apetytu , co u mnie jest to bardzo dziwne gdyż czasem zdarzało mi się jeść nawet sporo ale mam dobra przemianę materii i nie mam nadwagi . Miewam bóle żołądka, zawroty głowy , kucie w klatce piersiowej , bóle stawów , bóle głowy i ogólne złe samopoczucie . Byłam osobą energiczna a teraz nie mam na nic siły ani ochoty . Całymi dniami chodzę zdenerwowana ,albo smutna czasem sama nie wiem czego chce . Przez te wszystkie dolegliwości staje się coraz bardziej przygnębiona . Dodam jeszcze że prowadzę intensywny tryb życia :szkoła, praca, znajomi . często bywa tak ze nie mam czasu dla siebie . Ciągle jestem czymś zajęta i cały czas mam coś na głowie . Dodam, że wstaję codziennie o 5 rano i dosyć często się nie wysypiam . Może to zwykłe przemęczenie ? Co z tym zrobić ? Proszę o pomoc .

Witam ! Mam 17 lat . Od miesiąca dzieje się coś ze mną nie dobrego . Najpierw zaczęło się od tego że chodziłam blada jak ściana i do tej pory tak jest . Brak apetytu , co u mnie jest to bardzo dziwne gdyż czasem zdarzało mi się jeść nawet sporo ale mam dobra przemianę materii i nie mam nadwagi . Miewam bóle żołądka, zawroty głowy , kucie w klatce piersiowej , bóle stawów , bóle głowy i ogólne złe samopoczucie . Byłam osobą energiczna i radosną, a teraz nie mam na nic siły ani ochoty . Całymi dniami chodzę zdenerwowana ,albo smutna, przygnębiona. Czasem sama nie wiem czego chce . Przez te wszystkie dolegliwości staje się coraz bardziej przygnębiona . Dodam jeszcze że prowadzę intensywny tryb życia :szkoła, praca, znajomi . często bywa tak ze nie mam czasu dla siebie . Ciągle jestem czymś zajęta i cały czas mam coś na głowie . Dodam, że wstaję codziennie o 5 rano i dosyć często się nie wysypiam . Może to zwykłe przemęczenie ? Depresja?Nerwica? Co z tym zrobić ? Proszę o pomoc .

Najpierw zrobić podstawowe badania: OB, morfologia z rozmazem, cukier,TSH,poziomy elektrolitów.I z wynikiem do lekarza.Pomyśleć też o zdrowym odżywianiu.Zmienić tryb życia.Wysypiać się.Jeść pestki ze słonecznika, dyni,suszone żurawiny czy morele,orzechy laskowe i włoskie zamiast czipsów,frytek i coli.Zbadać jeszcze kał na pasożyty.Może w wakacje byłaś na obozie i załapałaś jakiegoś pasożyta do układu pokarmowego.Trzeba wszystko sprawdzić i zadbać o siebie.