Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy tachykardia zatokowa podczas wysiłku ma jakieś ograniczenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że tachykardia zatokowa podczas wysiłku to sprawa fizjologiczna oraz, że maksymalny dopuszczalny puls = 220-wiek ale zastanawia mnie czy osiąganie pułapu max. puls przy małym wysiłku np. wolny spacer to również fizjologia czy maksymalny dopuszczany puls powinno się osiągać przy na prawdę sporym wysiłku jak np. sprint? Czy tachykardia zatokowa podczas wysiłku może stać się w ogóle nieadekwatna?

Julia85 ja mam Tachykardię Zatokową ale kardiolog powiedział że można sport ale może on być rekreacyjny czyli truchty spacery i tak dalej a tak po za odpowiedzią to jeśli masz ochotę pogadać o tej tachykardii to podaję swoje gg 7404891 czekam na twoją wiadomość

Gość baszmen7

Tachykadria zatokowa i brak możliwości uprawiania sportu ? :P No raczej nie, tachykadria to nic złego raczej :) Można szukać przyczyny w tarczycy, witaminie B12, potasie, magnezie, polecam sobie zrobić badania krwi, dla spokoju. Równolegle EKG, test wysiłkowy i Holter i będzie wszystko jasne :) Po co się męczyć, jak można sprawdzić o co chodzi. Ale nie wiem po co to robić, skoro to jest tachykadria zatowkowa, czyli nic złego :)