Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość chory

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż ma bardzo dobrego kardiologa w Polmedzie na Grabiszyńskiej który kiedy trzeba to potrafi go docisnąć (bo on to w ogóle jest anty lekowy i anty dbający o formę więc takie pilnowanie i przyciśnięcie jest wskazane). Dodam tylko że choruje na silne nadciśnienie a wyszło na jaw po tym jak zemdlał w pracy. Oczywiście wcześniej miał inne podejrzane objawy jak to że był częściej zmęczony, bolała go mocniej głowa czy momentami miał nawet szumy w uszach ale jak prosiłam zmierz ciśnienie to oczywiście nie. Naprawdę to regularne mierzeni ciśnienia jest bardzo ważne przecież to taka prosta rzecz.

A ja wtrącę swoje 3 grosze n/t kardiologa we Wrocławiu. Wizyta u dra Piotra Salomona. U mnie był wysoki cholesterol (leczony statynami), czasem jakieś kołatanie i w ogóle nieciekawie. Po szczegółowych badaniach ( usg, echo, ekg, holter, próba wysiłkowa) pan doktor stwierdził: proszę pana 20 kg w dół na wadze, codziennie ćwiczenia, dieta śródziemnomorska ,wyrzucić wszystkie leki i spotykamy się za pół roku a wszystko wróci do normy. Niedługo będzie to za pół roku: waga poszła już 15 kg w dół, cholesterol w normie, serducho jakby lepiej pracuje. I to by było na tyle. A tak w ogóle to cholesterol HDL(dobry) i LDL (zły) oba są potrzebne w organizmie. Można poczytać w internecie.

Doktor Adrian Doroszko z Lux Medu. Kompetentny, ze świetnym podejściem do pacjenta. Wszystko miałam świetnie wyjaśnione. Komentarz lekarski był dołączony do wyników badań, więc cały czas miałam świadomość swojego stanu zdrowia. Jak to w Lux Medzie wizyty u lekarza zawsze były dopasowane do mojego rozkładu dnia. Kiedy nie miałam czasu, wyniki badań odbierałam przez Internet. Nie znam wygodniejszego rozwiązania niż ich pakiety medyczne