Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wycieczka do kopalni węgla a wada serca

x3333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sprawa wygląda następująco jestem po operacji arterial swich i mam niedomykalność zastawki aortalnej 2/3 Mam obecnie 15 lat.Nic mi się nie dzieje jest na razie ok tylko podczas wysiłku się mecze. Chcę jechać z klasą do kopalni węgla na 400 m w dół czy mogę jechać na tą wycieczkę czy to nie pogorszy kondycji serca jak zjadę na godzinę na dół. Dodam że byłem w kopali soli rok temu na ok 350 metrów i nic mi się nie działo. Z góry dziękuje za odpowiedź

Cześć, Zofio! Czuję się bez zmian. Lekarze z Anina nadal twierdzą, że nie ma wskazań do operacji. Ostatnio się na nich zdenerwowałam bardzo, bo pojechałam na wizytę wyznaczoną rok temu w poradni, ale mnie odesłali, bo w lutym tego roku na oddziale wyznaczyli mi inny termin, na luty 2014 r. Tylko zapomnieli powiadomić,że wobec tego tamten termin jest nieaktualny, więc na darmo spędziłam 9 godzin w pociągu w jedną stronę.

Witaj Ewa 30ZToF Boże wielki i cie nie przyjęli To chyba niemożliwe bo nawet nie wiem co napisać wiesz ja miałam mały wypadek w maju i szybko mi robli tomograf aorty bo bardzo mnie bolało w piersiach ale wynik był dobry bo myslałam ze w wyniku uderzenia on pękł i wiesz powiększył mi sie tętniak z 5,5 na 5,7 nie wiem tylko w jakim czasie ale mój kardiolog stwierdził ze nie ma potrzeby operacji To jak nie ma, to sobie żyje. i czuję się dobrze Pozdrawiam cię

Zofio, tętniak może się nie powiększył, tylko byłaś badana na innym sprzęcie i przez innego lekarza, niż zwykle. U mnie za każdym razem wychodzą inne wyniki (5, 3- 5,7- 5, 4), co ponoć jest normalne i nie świadczy o powiększeniu się tętniaka. Oczywiście mnie to nie przekonuje, bo przecież na jakiejś podstawie trzeba będzie podjąć decyzję o operacji.

Witaj Ewa Echo to mam robione zawsze na tym samym sprzęcie od lat i przez tego samego medyka i zawsze jest 5,5 a tu raptem na tomograf wykazuje 5,7 troche mnie to zasmuciło ale mój medyk wytłumaczył mi pocieszył ze nie ma konieczności operacji A skoro ty doświadczona babka w tym temacie w twojej osobie pisze co pisze to jestem całkowicie uspokojona BOje się tej operacji i wolę na nią nie iść BO ta wada nie dokucza mi wcale no mozetrochę bo mam jeszcze niedomykalność zastawek ale daję radę, i żyję dość intensywnie w miarę swojego samopoczucia Trzymaj się i moze za jakiś czas znaje cię gdzieś tu na forum i znowu zapytam o zdrówko pa i pozdrawiam