Gość tenJAKUB Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Cześć! Mam problem z nebiletem otóż zauważyłem znaczny wzrost wagi podczas przyjmowania tego leku (+15kg). Biorę ćwierć tabletki. Nie biorę go na nadciśnienie (które mam w normie) a na nadczynność serca w spoczynku (minimum 85 w spoczynku, jednak nierzadko miałem powyżej 130+ -przynajmniej raz dziennie skakało mi ) Brałem wcześniej propranolol 3x10mg, oraz bisocard całą tabletkę na początku a później po konsultacji 2xpół tabletki (przy całej po około 2tyg występowały stosowania mocne kołatania serca). Dodam że mam niedoczynność tarczycy - biorę euthyrox 37,5mg (pół 75mg). Czy nebilet może powodować tycie w takim wypadku, dodam że trzymam dietę. Oraz tsh w ostatnim badaniu wyszło coś koło 3 także w normie. Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PANTALON Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Biorę nebispes od pół roku i przez ten czas straciłem jakieś 2-3 kg bez specjalnej diety, więc pewnie tycia nie powoduje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Tuptolina Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Cześć. Ja też zauważyłam u siebie znaczący wzrost wagi (8kg), stosuje dietę, ćwiczę, a waga w ogóle nie spada :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ddddddddd Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Wiele leków typu beta bloker mogą powodować przyrost wagi, zresztą nie tylko tego typu leki. Można spróbować innego leku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Matyspio Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 " Warto podkreślić, że nebiwolol jest jedynym β-adrenolitykiem wykazującym unikatową właściwość stymulacji spalania tkanki tłuszczowej, a wymienione cechy korzystnej modyfikacji metabolicznej powodują, że jest on optymalnym β-adrenolitykiem u pacjentów z nadwagą, otyłością, zespołem metabolicznym oraz cukrzycą " Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi