Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy i problemy z oddychaniem

Roland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem proszę o udzielenie rady otóż jestem w anglii i od tygodnia męczy mnie ból z lewej strony piersi jak by płuca i czasami promieniuje na plecy dokładnie koło łopatki w jednym miejscu mam stan pod gorączkowy 37,4 i pod pachami pojawił mi się gozek bolał 4 dni myślę że to węzeł chlonny byłem u lekarza ale on się śmiał całego mnie przebadał i powiedział że nie mam co się martwić bo to to jest przeziębienie ale ja wogóle nie czuje przeziębienia kazał mi lezec i brać witaminy i leki na.gorączkę miałem też robiona krew wyszło wszystko ok mam 18 lat jestem mężczyzna i zacząłem się bać ekg też miałem i wyszło w miarę ok co prawda mam lewą komorę większą i jakieś platy w sercu ale kazali mi brać magnez forte nigdy wcześniej nie miałem takiego czegoś a jeśli chodzi o ciśnienie to 135 na 89 bicie serca różnie od 65 do 90 problemu z oddychaniem póki co nie mam proszę o odpowiedzi co to może być i czy mogl bym to sam jakoś wyleczyć dziękuję

Witam Najlepszym badaniem, które pokaże czy toczy się stan zapalny w organizmie jest CRP, także powinieneś wykonać takie oznaczenie z krwi (oczywiście Ob i morfologię też). Guzek, który wyczułeś to najpewniej właśnie powiększony węzeł chłonny. A jeśli chcesz być pewien, ze nic złego się nie dzieje w płucach warto zrobić rtg klatki piersiowej. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia