Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Problem picia alkoholu jest złożony. Niektórzy nie potrafią kontrolować ilości wypijanego alkoholu i wtedy zaczyna się trudna sytuacja. Pomijając sprawę uzależnienia od alkoholu, u niektórych osób może on dawać nieprzyjemne objawy - jak szybkie bicie serca, które w języku lekarskich nazywa się tachykardią. Jest wiele rodzajów tachykardii, ale tachykardia zatokowa jest stosunkowo łagodna. Jeżeli koniecznie chce Pan wrócić do alkoholu po 5 miesięcznej przerwie, trzeba sobie zaplanować ile i jaki alkohol chce się wypić. Najlepiej nie mocny - typu wódki, tylko znacznie słabszy. Trzeba sobie powiedzieć - wpijam 50-100 ml, może 200 ml tego słabego alkoholu - i zrobić wszystko, żeby nie było więcej. Jeżeli jednak wypróbował Pan, że czuje się zdecydowanie źle po wypiciu alkoholu, to może warto szukać innych przyjemności w życiu.

Gość Adam17795

Nigdy nie miałem problemów po alkocholu zawsze czułem się po nim dobrze bez takich skutków i u mnie jest zawsze tak że piję z głową wiem kiedy mam przestać i dlatego nie piję do tej pory zawsze grałem w piłkę nożną od małego i miałem robione echo w 2012 roku i tam było wszystko idealnie powiem szczerze ten problem pojawił się po zapaleniu Marihuany przed nigdy nie miałem Tachykardii i nigdy mnie nie bolało

Gość Adam17795

Może też być poprostu tak że od małego zawsze grałem dużo w piłkę temu poświęcałem bardzo dużo czasu z swojego życia potem zajarałem i się stało nie wiem nawet czemu ale sądzę że organizm mógł się poprostu zbuntować bo mój organizm jest przyzwyczajony do sportu a nie czegoś innego