Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zasłabnięcie podczas ćwiczeń sportowych a nieprawidłowa glikemia

Gość MartaFor

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnim czasem kiepsko się czuje, zasłabłam na zajęciach sportowych co mi się nigdy nie zdarza, źle się czuje, jestem osłabiona, czuje nie rytmiczne bicie serca, tak jakby nie zgrywało się z oddechem, czasem lekkie kłucie w klatce piersiowej, i mam wysokie tętno, ciśnienie ok. 80/65 taka moja norma ostatnio... Byłam u lekarza z miejsca zleciła badanie EKG, wyszło V5 ujemne chociaż wydawało mi się, że *przeleciała tak sobie wzrokiem* ale może jednak wydawało mi się. Powiedziała, że musimy zrobić badanie krwi, poszłam wczoraj dziś z wynikami, powiedziała że jest w wyniki są w normie. Sprawdzała, żelazo, cukier, OB i tarczycę. Na inne nawet nie spojrzała... Moje OB - 2 Żelazo - 97,0 TSH - 2,417 Cukrzyca 126 mg/dl Jednak, co oznacza np.literka H bądź L przy wynikach innych? Lub nieobecne: glukoza, ketony, białko, azotyny bakterie - nieliczne A na końcu jest napisane: nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl, wskazane wykonanie testu OGTT Mimo wszystko nie czuje się dobrze, mimo że wyniki morfologi były w normie, czy na pewno wszystko jest w porządku? (wyników są aż 3kartki, dlaczego patrzy się tylko na te 4zastrzeżenia?) I Czy to ma jakieś znaczenie że przed pierwszymi objawami ok. 20 paru dni wcześniej chorowałam na grype? lecz jej nie leczyłam.

Witam, od paru dni źle się czuje, zasłabłam podczas ćwiczeń sportowych co nigdy nie miało miejsca, jestem osłabiona, miewam kołatanie serca i lekki ból w klatce piersiowej, czuje jakby oddech nie zgrywał się z uderzeniami serca, tak jakbym chciała zaczerpnąć powietrza a klatka piersiowa nie chce pracować, z tego powodu momentami robi mi się słabo i odczuwam zawroty głowy. Udałam się do lekarza pierwszego kontaktu i zleciła od razu EKG, przeleciała wzrokiem i jedynie co powiedziała że nie wszystko jest w porządku zwłaszcza V5 ujemne nic innego nie powiedziała i zleciła badanie krwi i moczu: OB, TSH, żelazo i cukier. (moje wyniki:OB-2, Żelazo-97,0 , TSH-2,417, Cukrzyca 126 mg/dl. Powiedziała, że krew jest w normie, lecz tam gdzie za mało przy: Limfocytyt, Eozynofile czy za dużo jak w przypadku: Hematokryt, Neutrofile, nie spojrzała nawet, nic nie powiedziała. Nie wiem również czy poprawne jest gdy mam nieobecne: glukoza,ketony, bilirubina, białko, azotyny. Na ostatniej stronie wyników (str3) jest napisane: nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl, wskazane wykonanie testu OGTT. Czego mój lekarz również nie skomentował, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale 20-30dni przed pierwszymi jakimiś objawami chorowałam na grypę, lecz jej nie leczyłam. Czy ze mną na pewno wszystko w porządku? Naprawdę nie czuje się najlepiej. Proszę o odpowiedź.