Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i mrowienie w plecach

Gość laciaty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od 6 lat odczuwam bóle po lewej stronie klatki piersiowej. Byłem badany i nic nie wyszło. Rok temu miałem paraliż (drętwienie rąk twarzy i kołatanie serca). Okazało się że byłem mocno przemęczony (zarwana nocka i praca po 13 godzin) i brakowało mi potasu. Później zaczęły się problemy np. bóle po lewej stronie klatki, jednej nocy kołatanie serca. Miałem robione ekg, echo i badania krwi i wszystko wyszło wporządku ciśnienie też dobre czasami lekko podwyższone. lecz cały czas mam dolegliwości np. jak się schylam to serce mocniej bije, odczuwam mrowienie na piersi, ostatnio jak leże na plecach to serce jak by się w pewnym momencie się potykało. Czasami odczuwam też taki lekki ucisk i mrowienia na plecach w odcinku piersiowym. Co może powodować te dolegliwości? serce, kręgosłup, nerwy czy może coś innego?

Hej, jakbym siebie widział. Przez przepracowanie i stresy trafiłem z tachykardią na pogotowie. Potem badania i wyszły dośc popularne skurcze nadkomorowe. Biorę aktualnie Metocard 50 i Aspargin. Potykanie się serca powodują nerwy, problemy z tarczycą, brak elektrolitów... co do bólów w klatce piersiowej to raczej od kręgosłupa lub nerwobóle. Ponoć z tymi potknięciami serca można żyć kupę lat... ja jak na razie żyję z tym ok. miesiąca. Miałem wiele badań w tym m.in 2 Holterowskie i wykazały jedynie dodatkowe nadkomorowe... Odpocznij, mniej się denerwuj, jabłuszko dziennie, kawki mniej ;) pozdr