Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

asiu mam nadzieję , że z twoją córeczką będzie wszystko dobrze , zobaczysz , a co do tych drgań to myślę , że ostatnio ta podróż cię po prostu przemęczyła , a jeszcze dochodzi do tego zamartwianie się o dziecko i nie ma nic w tym dziwnego , że się denerwujesz , będzie dobrze zobaczysz , jestem z tobą.
dzięki za wsparcie dzisiaj miałam zły dzień poprostu nakręcałam się że jestem chora na jakąś chorobę neurologiczną myśle że wy wszyscy znacie to uczucie lęku i paniki gośiu ty jak ja myślę też o innych osobach z tego forum piszą a potem milkną może im się polepszyło i mają to gdzieś normalka jeśli tak jest mogliby podpowiedzieć jak doszli do tego sylwia z forum wydaje mi się że cierpi i nie może się pozbierać teraz nie pisze sylwio odezwij się do nas napisz co u ciebie może akurat śledzisz nasze krótkie komentarze gosiu masz rację że zmęczenie i dodatkowe nerwy mają wpływ na pogorszenie stanu w którym sie znajdujemy a jak tam twoja powieka czy skacze mi jeszcze tak ale zdecydowanie mniej jakbym chciała żeby to się skonczyło ale wiem napewno że jak spotkam sie ze znajomymi i głęboko się zapomnę o tych zwariowanych mięśniach to nic nie czuję jak się czujesz czy grypa przechodzi nie powinnaś odstawiać leków a może by ci pomogły chociaż ja je też odstawiłam bo nie czułam poprawy a co do magnezu kup magielek jest naturalny kosztuje 11 zł 100 tabletek ja bardziej go toleruje niż np aspargin trzymaj sie słodko jutro znów podejmuje walkę o pozytywne myślenie pa pa pa pa
gosiu ja też się boję naczytałam się na internecie o chorobach i się ich boję bo są one nieuleczalne nie powinnysmy tego robić to był nasz błąd i przez to sie nakręcamy ja przez te tabletki coraz mniej o tym myślę ale mięśnie mi walą dziśiaj to mi aż podskakiwały oczom niewieżyłam myślę jakby to była choroba to by postępowała ale jednak nic takiego nie zauwarzamy bedzie dobrze zobaczysz napisz mi jak masz te drgania czy to widać u ciebie bo u mnie tak pomału wyciszają się inne dziwne zjawiska podskakiwania nogi itp drżenia ciała też przechodzą szlag by to trafił wszystko niedamy się buziaki a tak apropo w trujmieście jest bardzo ciepło i szum morza tobie szepce pozdrawiam
U mnie jest tak , że czasami widać jak podskakują mi mięśnie w nogach przeważnie , ale martwię się tymi drętwieniami w lewej stronie twarzy , a przynajmniej tak mi się zdaje że to drętwienie , ale to głupie uczucie i asiu chciałabym ci podziękować za to , że rozmawiałaś z neurologiem na temat tych dziwnych objawów to trochę mnie uspokoiło, w internecie staram się za dużo nie czytać , bo tak robiłam przez pół roku i popadałam w paranoję , najchętniej pospacerowałabym po skwerku Kościuszki w Gdyni albo na molo w Sopocie wybieram się w październiku do trójmiasta oddwiedzić moja rodzinkę także może też wpadnę na plażę,pozdrawiam z zachmurzonej wielkopolski
cześc gosiu w gdyni okropnie dziś pada ale jest ciepło mamy ulobione miejsca spacerowe tak byłam i rozmawiałam z czterema neurologami i każdy nie wie co to może byc dziwią się tymi objawami ale ja jestem taka że muszę zrobić wszystkie możliwe badania ja już w internecie nie czytam o chorobach chociarz mnie ciągnie ale nie możemy bo potem wchodzimy w stan zdenerwowania i to nas powala gosiu załatwiłam z krakowem przyślą wyniki do domu ale nie było to łatwe poprostu telefoniczna wojna super że przyjeżdzasz do gdańska trochę też oderwiesz się od codziennych obowiązków zobaczysz będzie dobrze i nie słyszałam o chorobie w ktorej drentwieje twarz ja też miałam kilka razy takie drentwienia i tak jak u ciebie lewa strona buziaki
witajcie, ja mam problemy z nogami, i teraz widze ze tez rece mam slabe i jak by mi mrowialy, boze jak ja sie boje ze to cieszka choroba ja mam dosc, w padam w panike przesto wszystko, nogi dalej mam wiotkie slabe spiete i teraz rece, moza ja umieram moze zostane roslina, ciagle mysle o SM, prosze was niech mi ktos powie czy w badaniach krwy wyszlo by SM bo mialam robione zwykle badania okresowe i nic nie wykazalo, a mi dalej jest zle, nie wiem co mam robic bardzo sie boje cieszkiej choroby , a jesli wyjdzie ze mam SM to przeciesz zostane roslina i w tedy nie chce zyc bo to nie zycie z ta choroba. pozdrawiam
sylwio witaj długo się nie odzywałas myślałam o tobie badanie krwi zdecydowanie nie wykarze sm mi pod kątem sm zrobili rezonans magnetyczny czy nie ma zmian w mózgu neurolog podczas badania ocenia odruchy konczyn czy są nadmierne siłę mięsni podpytuje jakie masz jeszcze dolegliwosći ja już dokładnie nie pamiętam ale pytaj moze odpowiem ci na jakieś pytanie u mnie też nie jest dobrze pamietaj nie myśl o tym myślę że stan w którym się znajdujesz jest związany z twoją psychiką masz już to długi okres czasu myślę że lekarze coś by zauważyli moje ciało szaleje od lutego zrobiłam b dużo badan i nic nie wykazują ale badam się dalej pozatym są inne choroby a nie tylko sm jest też taka choroba silna nerwica która właśnie naśladuje wszystkie choroby i bardzo trudno z tego wyjść mnie mnie czasami też bolą nogi a codziennie bolą jak wchodzę po schodach i napinają się mięśnie łydek też mam dni że bolą mnie ręce ale staram się funkcjonować normalnie i nie myśleć za duzo o tym wczoraj i dzis moje ciało całe płacze ale nie poddaje się sylwio jak nie zaczniesz pozytywnie myśleć to nigdy z tego nie wyjdziesz a będzie jeszcze gorzej pisz pozdrawiam
cześć sylwio pewnie chętnie z tobą popisze mi najlepiej pasje o godz miejwięcej 20 .30 będę sprwdzać czy jesteś jak znajdziesz czas to w środę do usłyszenia i pamiętaj staraj się o tym nie myśleć wiem że to nie jest łatwe ale codziennie rób to małymi kroczkami pa mój nr gadu 1539450
I znowu dopadła mnie handra , nie wiem może to wszystko przez tą pogodę. Dzisiaj znowu te mrowienia , drętwienia i drgawki mięśni na przemian i kurcze w nogach, szlag mnie trafia.Rozmawiałam w niedzielę z masażystką powiedziałam jej o swoich obawach powiedziała , że to nerwy. A ma kobieta wprawę w tych sprawch trochę się orientuje, to buziaki.
Do eli - jak to lekarz ci nie powiedział co ci jest , nie rozumiem tego ? przecież jest od tego żeby udzielić ci informacji o twoim stanie zdrowia. Z kolei ja właśnie wróciłam od lekarza rejonowego , powiedziałam mu o swoich objawach i stwierdziła że to nerwy , że gdyby to było sm to choroba posunęla by się dalej poza tym za dużo tych objawów , cała nadzieja w tym rezonansie kręgosłupa, który będę miała tylko jeszcze nie znam terminu.Pozdrowionka
gosiu w twoim przypadku to chyba faktycznie nerwy ale w moim niestety chyba coś więcej... ta lekarka to ordynator neurologii w szpitalu - ona zwyczajnie nie chce mnie straszyć bo sama nie jest pewna..... jak pytam o konkretne choroby to odpowiada wymijająco.... kazała zrobić testy na boreliozę pozdrawiam
cześć elu bardzo bardzo ci dziękuję za okazanie mi pomocy wyniki już mam ale kosztowało mnie to dużo nerwów po wielkiej awanturze telefonicznej szanowna nasza słuzba zdrowia wysłała mi do domu wyniki są złe a co do boleriozy ja miałam robione badania pod tym kątem zrobili mi testy i punkcję z tego co wiem testy nie zawsze wykazują bakterię szczególnie gdy bakteria jest długo w organizmie dlatego pomocniczo jest wskazane pobranie płynów aby mieć 100 procent pewności czy miałaś rumień w okolicy ukąszenia kleszcza ale nie zawsze wychodzi myślę że pani ordynator powinna w ten sam sposób podejść do tego badanaia jak podszedł do tego mój neurolog niewiem czemu tego nie zrobiła może boji się że obciąży finansowo budrzet szpitala bo punkcję robią tylko w warunkach szpitalnych pozdrawiam
cześć gosiu u mnie jest to samo ale wczoraj opanowałam stan w wmawianiu sobie że to choroba neurologiczna udało się zero dolegliwości czułam się wspaniale ale dziś wszystko to samo napisz mi czy masz też stany lękowe podczas drgań chodzi mi o to czy się tego boisz albo czy wpadasz w panikę pa
staram się nie zwracać na to uwagi , jednak denerwuje mnie to , pocieszam się jednak , że gdyby to miało być coś poważnego to szybko by się to rozwijało , napisz mi asiu co konkretnie powiedział ci neurolog z którym rozmawiałaś. Dzisiaj z kolei bolą mnie kręgi szyjne i czuję w nich mrowienie , przydał by mi się masaż.Buziaki.
gosiulku też jestem zdania że jakby to było coś poważnego to by posuneło się dalej neurolog u którego byłam zajmuje się sm parkinson i stwardnienie zanikowe boczne ja się boję tego ostatniego i proszę cię wogóle o tym nie czytaj ja już czytałam o tym i właściwie to tej choroby się boję tak jak ty sm lekarz ten powiedział że nie sądzi żeby to było coś poważnego i że u ludzi występują takie fascykulacje podał jak się nazywają ale nie pamiętam dziwna nazwa i nie są grozne dla zdrowia ale trzeba to sprawdzic badaniem emg czy te skurcze drgania nie pochodzą z głębi mięsni jeżeli to badanie wyjdzie dobrze wtedy będę bezpieczna dzis znów miałam zły dzień przypomniałam sobie o tej chorobie jutro jadę do szpitala ustalić nowy termin na badania żałuję teraz że nie poszłam w pazdzierniku a emg mam dopiero w listopadzie trzymaj się i nie myśl o tym
staram się myśleć pozytywnie , ale kiedy tylko mam te dolegliwości to znowu mam przypływ nakręcania się na różne choroby m.in. te które wymieniłaś asiu tak strasznie się boję , na dodatek boli mnie w lewej piersi , może to mięsień sercowy , bo gdy byłam u ginekologa to mnie badał i niczego nie wyczuł , a mimo to się boję , może dlatego że październik jest miesiącem walki z rakiem piersi. Ale o czym ja tu piszę , to pewnie wszystko przez te nerwy.To pa