Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosia 28
Gosia 28 Wiedziałam , że te drżenia mięśniowe to nienormalna rzecz ! Miałam badanie EMG i coś jest nie tak z mięśniami !!! Wynik dostanę dzisiaj, masakra !!! Boję się, że to poważna choroba mięśni !!! Jestem załamana !
Witam. Ja już nie wiem. Nie zdarza mi się to bardzo często ale zdarza. Mam 17 lat. nikomu o tym nie mówiłam nawet mamie. Boję się. Opiszę jak to u mnie wygląda.Mojego trzęsienia chyba nie widać, takie może mały że np. noga mi odskoczy czy coś. Ale czuje to, takie trzęsienie jak bym cała się trzęsła, takie jak by mnie dusiło i w ogóle serce mi wali jak oszalałe. Boję się że umrę, że coś mi się stanie.Ale nie mowie tego mamie. Nie wiem jak to inaczej powiedzieć. Jak pulsuje mi coś w głowie i wymiotowałam to myślę że mam jakiegoś guza mózgu ale to drżenie to kilka razy się zdarza ale nie bardzo często. Nie potrafię tego mamie powiedzieć. a wtedy się tak strasznie boję :(:(:(:( Serce mi wtedy tak strasznie bije szybko, właśnie to drżenie i wtedy próbuję zasnąć.Tak jak by gardło mi zaciska. To jest okropne :( Nie wiem co zrobić już:(:(:( Ostatnio miałam wiczorem okropną biegunkę tak chyba z 40 minut było mi wtedy niedobrze strasznie i próbowałam zwymiotować i nic.i doszło w tym czasie to trzęsienie nie dość że w środku to z pewnością było widać. ale nie budziłam nikogo zasnęłam. Nie móiwlam o tym rodzicom nie potrafię. Nie wiem co to jest. Może to jakiś guz mózgu albo jakiś tętniak. ja już nie wiem co robić.
Cześć jestem tu nowa i tak samo się męczyłam jak wy tak samo byłam faszerowana tabletkami ale w pore polecił mi ktoś lekarza zielarza któremu zawdzięczam wszystko a szczegulnie zdrowie gdyby nieten lekarz niewiem co zemnom by dziś było .Popieram tu xyrenix ktory poleca zioła .Ja karzdemu z całego serca polecam tego lekarza .Mam córeczke która jest po usunieciu nerki ciagle po operacji robiliśmy kontrolne badania i ciągle były złe niekorzystne dla tej nerki co ma bardzo sie balismy co dalej będziei też zabrałam córkę do zielarza na poczatku było ciezko bo jak wiado dzici niesom zwolenikami picia ziół .Ale po krótkim czasie zacheciłam córke do picia i jest super wyniki sie poprawiajom jestem bardzo szczęśliwa ztego powodu.Jeżeli bybył ktos zainteresowany prosze pisac ja podam dokładny adres.Pozdrawiam i niedajcie się temu paskuctwu *przepraszam za błędy *
myszka nierozumie tego dlaczego niepotrafisz o tym powiedziedzieć rodzicom przecież to niekoniec świata wiem coto jest bo sama to miałam niem nic gorszego jak nerwica .Bo włśnie wydaje mi się że jom masz miałam takie same objawy i też nik niepotrafił mi pomóc .Porozmawiaj z mamom a ona napewno podejmie odpowiedniom decyzję tylko na pierwsze dzieńdobry niedaj się faszerować tabletkami ja kazdemu polecam zioła tylko muszom być odpowiednio dobrane .Wcześniej wspomniałam o lekarzu który leczy ziołami ,jagdyby nie te zioła niewiem co by dziś zemnie zostało czuję sie jakbym drugi raz sie narodziła. A niema się czego wstydzić i powinnaś jak najszybciej porozmawiaćz rodzicami wiesz wczoraj byłam właśnie u zielarza była tomoja 3 wizyta od serpnia bo wtedy to pieroństwo domnie pszyszło tak nagle i powiedział mi właśnie że jest to choroba w 100 procentach odwracalna niema choroby nie wyleczalnej ostatnio jak byłam rozmawiała z bardzo młodom dziewczynom która leczyła raka właśnie ziołami i wieże w to widząc co było zemnom w serpniu a co jest teraz .Pozdrawiam i niezwlekaj z rozmowom z mamom
tylko ja tak nagle musze to wszystko powiedzieć nie wiem w jaki sposób jak zacząć. A przy nerwicy jest takie coś że jak by mdliło, uczucie pełnego żołądka albo ból - takie dziwne uczucia? moze być też biegunka?Co robiłaś wtedy gdy np. zaczynało Cię trząść?
myszka, myslę, że to może być z nerwów, ja tak mam jakby żołądek był z gumy i jeszcze napakowany mokrą ligniną, bałam się jeść żeby nie wymiotować przypadkiem, chociaż ani razu nie zwymiotowałam... potem bałam się że to przez to uczucie pełności w żołądku mam ataki łomotu serca i tak w kółko, niestety nerwy tak potrafią igrać z naszym ciałem
Witam ja dziś wylądowałam w szpitalu mialam podobne objawy drgania,całego ciała bolało mnie serce,trzęsło mi sie wszystko do tego bralo mnie na wymioty biegunke,bardzo bolał mnie brzuch,niec nie jadłam 4 dni.Prawie się odwodnilam.Podejscie lekarzy było straszne,ja ledwo co stoje a oni spokojnie wszytsko jakies głupie docinki.Poprostu porazka.Ja uważam,że to jest poprostu nerwica,niestety trzeba nauczyc sie z tym zyć,porozmawiac.Jak mam drgawki wtedy przytula mnie bardzo mocno mama mówi,ze bedzie wszystko dobrze i drgawki przechodzą.Ale to nie jest miłe uczucie.Przechodzi ale tez czesto sie pojawia.To jest straszne.Są takie tabletki ziołowe,można wpisac w google górska róża i wtedy wyskoczą informacje dotyczące tych tabletek.Zastanawiam ie nad tym żeby to kupic bo boje sie tych drgawek.
myszka niman co prawda 17 lat a 32 i umnie pojawiło się to tak .Zawsze byłam osobom z poczuciem humoru dusza toważystwa kiedy założyłam rodzinę a było to 11 lat temu też było dobrze kiedy urodziłam pierwsze dzicko w 2000 roku coś jakby się zaczęło zmieniać ciągle chodziłam zła bolała mnie niemiłosiernie głowa oblewałam .Ale tedolegliwości zwalałam na bark niewyspania przemęczenia bo mąż mi nic niepomagał przy dziecku pewnie nie jedna mężatka towie ale do żeczy zbuntowałam się iposzłam do pracy bo myślałm żeto najlepsze lekarstwo ale doczasu spotkał mnie cios o którego by nikt niechciał od strony męża póżniej zaczęłm strasznie chudnąć mogłam cały dzień niejeść zaczeły się drzenie rak biegunki mdłości a bóle głowy nasiliły się dotego stopnia żestojąc za ladom bi pracowałam w obówniczym sklep krecił siemi w koło .Dostałam adres do neurologa ona na dzień dobry powiedziała że to depresja ale wyszłam z tego .Ibył spokój 8 lat pózniej urodziłam drugi dziecko i na poczatku tryskałam energiom około 2 lat .Ale niezapomne dnia 20 sierpień 2009 rano kiedy wstałam miałam takie bóle głowy że brałomnie na wymioty kręciło sietak w głowie że niepotrafiłam kawy sobie zalać i chciało mi się tylko spać okołowieczora zaczęłam siętak czosć że niepotrafiłam usiedziec musiałam rece zkrzyżowac na brzuch bo tak telepotałam było mi przytym niedobrze i to się powtarzało przez tydzień .Wybrała się prywatnie do tegoamego samego lekarza kazała mi zrobić eeg głowy wyszło żle opis napadowe bóle głowy ale kiedy pokazała wynik lekarz powiedział że leczy się pacjęta a nie wynik troche mnie to wkurzyło przepisał leki cloranxen brała przez miesiąc po mniej miż pół tabletki i zamiast być lepiej było gorzej dorzły dotego takie miałam napiete mięśnia szczeki i ramion że szok .Jeszcze odwiedziłam kardjologa botak dygotało serce i było ciężko że szok po badaniu cho serca wyszło przetrwały otwór owalny z tym idę teraz 11 marca do szpitala na badania i właśnie ta doktorka zapytała się jakie leki piję kiedy powiedziałam ze cloraxen powiedziała mi te słowa ŻYCZE PANI WSZYSTKIEGO DOBREGO .Wtedy postanowiła sama odstawic piłam miejszom połówkę na dzień i tak stopniowo i niezałuje .Tak meczyłam się do pożdzernika aż wkońcu trafiłam do tego zielarza on czyta z twojego moczu choroby pierwszy raz jak tam byłam wyszłam jak oszołomiona bo nigdy w to niewierzyłam poprostu czytał moje choroby jak by miał mojom kartotekę z całego przebiegu choroby i dzięki tym ziołom wiem że żyje .Opprucz nerwicy mam niedotlenienie mózgu złe dokrwienie przecież to dla twojego dobra jak najszybciej zacząć leczenie a nerwica tak ma że da w kość na parę dni póżniej odchodzi a nieleczona wraca z dwojonom siłom .Ja bedąc na twoim miejscu zaczęła bym od ziół tylko odpowiednie dobrane przez lekarza .Inaczej zacznie sie błędne koło .Pozdrawim i wiecej odwagi .Jedno jest prawda że ta nerwica ma durzo wsulnego z tym jakie było nasze dziciństwo ja zawsze byłam tom czarnom owcom PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY anajgorsze że niemam wsparcia wmężu
Gość Gosia 28
Witam Was kochani ! Mam wynik emg na te drżenia mięśniowe. o których pisałam wcześniej .w opisie jest napisane, że badanie nie odbiega istotnie od normy, ale mam jakieś zmiany w mięśniach dystalnych i mniejsze przewodzenie włókien nerwowych czuciowych nerwu pośrodkowego prawego. W związku z tym mam zrobić kontrolne emg za 6 m-cy czy nie idzie to w kierunku zmian chorobowych (miopatycznych). Neurolog kiwnął na mój wynik ręką, a ja jednak widze nieprawidłowości w zapisie. Jest jeszcze napisane , że odruchy niektórych newów są bardziej bogatsze i do tego jakieś mam zmany w mięsniu łokciowym, udowym, ale jeszcze są w granicach normy !!! Moim zdaniem lekarz powinien się zainteresować tym opisem, a niemachnąć na wszystko ręką ! To jest nasza kasa chorych, może gdybym poszła prywatnie byłabym inaczej potraktowana ! Nie mam żadnych zaburzeń czucia, mam tylko te drgania mięśni codziennie w nogach rękach i na całym ciele, no i te paskudne zachwiania równowagi , z którymi ledwo sobie radzę !!! Nie wierzę, że to nerwica !!! Leczę się już 2 lata i nic !!! koszmar ! pozdrawiam :(
np. mierze tetno. jak jest swieto i sa pozamykane sklpy to sie boje ze nie zdarzy przyjechac pogotowie jak cos sie stanie mi. jak boli cos mnie to mysle ze to zator rak. mimo to ze nie mialam zadnych przezyc w dziecinstwie mzoe to byc nerwica? jesli nas cos boli to mozemy to czuc le moze to byc tylko w podswiadomosci i nic nam nie jest ale my czujemy to?
mysle ze coraz wolniej oddycham , mam czasami taki puls ze jedno uderzenie na sekunde, mniej. juz sama nie wiem. latwiej pisac mi tu na forum... chciala bym sie zdobyc i powiedziec mamie.. chodze do szkoly jeszcze myslalam moze o pedagog ona i tak muisi powiedziec mamie. :( szkoda ze to takie trudne.
Pomóżcie ,nie mam już silły,zaczęło sie dokładnie rok temu,podejrzewałam iz zdradza mnie mąż,zaczęły się różnego rodzaju bóle klatki piersiowej,jelit,porobiłam badanie wszystko ok,Ten rok był bardzo ciężki,budowa ,kłopoty z mężem,chodzenie od lekarza do lekarza,powoli zaczęło się normować ale w grudniu moja mama popełniła samobójstwo i to ja ą znalazłam ,szok ,brak słów, i zaczęło się bóle kręgosłupa pulsujące do klatki piersiowej szukam co to może być i nie mam już siły,dodam iż jestem osobą wesołą ,lubiocą ludzi,,,,,,,co dalej
Witam! Do Asi - podobna sytuacja w moim przypadku... niestety mi psycholog nie wiele pomógł. Podobnie się czuję psychicznie. Mięśnie skaczą cały czas w różnych mięśniach. W moim przypadku dochodzą jeszcze drętwienia, bóle mięśniowe, kurcze mięśni i wrażenie osłabienia mięśni z gorszą tolerancją wysiłku. Miałem robione 3 EMG w ciągu 2 lat - wyniki w normie. Płyn m-rdz - prawidłowy. Dodatni (w klasie IgG) wynik na boreliozę. Mimo 3 miesiecznego leczenia - brak poprawy. Ostatnio doszły problemy z sercem - kołatania i arytmia ( w badaniu holterem -liczne pobudzenia komorowe.) Do dnia dzisiejszego (początki choroby od 2 lat) nie mam postawionej diagnozy. Do Gosi28 - co dokładnie masz napisane w wyniku EMG? Nawiasem mówiąc jeśli byś miała zmiany neurogenne ( a tego pewnie się boisz) zostało by to wychwycone w badaniu. Miopatia to zupełnie coś inne niż zmiany neurogenne. Po za tym weź pod uwagę, że na 100 zupełnie zdrowych osób w badaniu EMG jakaś część bedzie miała takie nieznaczne zmiany. Każdy człowiek jest inny. Co do wyników CPK to masz nieznacznie podwyższony. Neurolodzy zaczynają się dopiero zastanawiać przy wartościach ponad 500. Lekko podwyższony wynik może wynikać z błahych przyczyn mp. wysiłek fizyczny, zastrzyk itp. Ja miałem kilka razy wykonywane CPK i raz tez miałem podwyższony do 245. Miesiąc później było 150 czyli w normie. Tak więc nie martw się tym CPK. Najważniejsze są objawy kliniczne. Z tego co piszesz (badania licznych neurologów) masz wszystko jest ok. Proszę Gosię i Asię o kontakt na gg 48096 lub na e-mail jerrytom1501@yahoo.com w celu wymiany doświadczeń ;) Pzdr, olpio
Gość kicicici
olpio - borelioze leczy sie dlugo i kilkoma antybiotykami, byc moze byles zle leczony i na pewno za krotko.musisz znalezc dobrego lekarza. na str chlamydioza.pl jest forum, tam Cie pokieruja dalej na specjalistyczne forum i pomoga znalezc dobrego lekarza z Twojego regionu.
Gość kicicici
Myszka, a czujesz sie jakbys miala nerwice? nie radzisz sobie z nerwami? dostajesz tej guli jak sie zdenerwujesz? latwo Cie wyprowadzic z rownowagi? ciezko Ci sie dogadac z ludzmi? nie radzisz sobie ze stresem? Jesli nie, to sa to prawdopodobnie objawy jakiegos schorzenia. Lekarze uwielbiaja diagnozowac nerwice bo zakryja tym swoje nieduczenie i maja spokoj. A pacjenci w to wierza i tez kazdemu mowia, ze to nerwica i kolo zaczyna sie zamykac. Tymczasem caly Twoj stan moze wynikac z jakiejs choroby. Musisz albo szukac sama, robic wyniki albo szukac dobrego lekarza.