Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucam link do forum z USA, gdzie ludzie mają takie same problemy. Link bez jednego "h" na początku (trzeba sobie dokleić) bo wpisy z jakimikolwiek linkami nie przechodzą. A admin (jeśli taki istnieje) ma głęboko gdzieś moderowanie. Googlem można sobie przetłumaczyć.

ttps://connect.mayoclinic.org/discussion/internal-viberations/?pg=26#chv4-comment-stream-header

Jeszcze ja. Wpisy z linkami nie chcą wchodzić, więc tylko hasło podrzucę. Na youtubie trzeba wpisać hasło "supplement to treatinternal tremors/vibrations" gdzie od kobiety autorki filmu, i od komentatorów można się dowiedzieć co im pomaga. Ja wpisze rzeczy których używam, i które tam znalazłem, na youtubie i w linku post wyżej. Jej pomogło, i mi też, bo drgania są znacznie mniejsze, zażywanie L- teaniny. Innym pomaga branie (razem czy osobno, to nie wiem) witaminy E, koenzymy Q10, L-tryptofanu, tarczycy bajkalskiej (bajkaliny - inaczej Scutellaria Baicalensis, świerzbowca właściwego (mucuna pruriens), berberyny (berberis aristata). Z leków, które wymieniają ludzie na amerykańskich forach pojawia się duloksetyna, Lamictal (lamotrygina).

Ja mogę powiedzieć, że L-teanina pomogła znacznie zmniejszyć wewnętrzne wibracje.

Mam nadzieję, że komuś to pomoże.

pozdr