Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Doświadczony...
Ja miałem to samo 4 lata temu kiedy zaczelo sie oficjalnie (rozpoznane) nadciśnienie :-) Meczylo mnie to codziennie - przewaznie w nocy - nic innego jak nerwy i strach - przed cisnieniem :-) no i wlasnie stad sie ono bralo... - koło zamknięte... wieczorem staraj sie myslec o przyjemnych rzeczach i jak to znow sie zaczyna to mysl sobie - jestem twarda i dam rade ze wszystkim, po prostu sie uspokoj... Pozdrawiam...
Gość co by sie nie działo
Witam (24l) Widzę że sporo Was tutaj:) Przyznaje od razu ze nie wszystkie posty czytałem. Ale chce coś dodać od siebie. Mnie podobne objawy dopadły ok 2 mies temu. Po wysiłku na basenie zasłabłem(na własne zyczenie, basen- sauna , zła kolejność). Potem zawroty głowy i inne objawy. Odwiedziłem kardiologa, okuliste. Lekkie nadcisnienie, reszta zdrowa. Leki beta-blokery. Cisnienie spadło. Nieprzyjemne objawy natomiast sie nasilały. Doszło zmęczenie, ataki gorąca. Zmniejszyłem dawke leków. Poprawiło sie lekko. Znow zacząłem intensywniej trenować. Na drugi dzień nogi z waty. Dziwne mrowienie. Wszedłem na 4 pietro i b zle sie poczułem. Na następnu dzień szybkie tętnienie w głowie bardzo intensywne. Wiec mowie biore sie. 1-2-3 neurolog,nic Rezonans Magnetyczny na własną rękę, magnez minimum, potas minimum, EEG, EKG, Echo serca, Holter, wszystko ok. 4 neurolog wywalił leki na nadcisnienie i zapisał mi przeciwlękowy Tranxene. Po nim z dnia na dzień wyszedłem z łóżka(lezałem tydzień czasu, wizyty na pogotowiu itp). Zacząłem normalnie finkcjonować, wróciłem do pracy. Cisnienie wzrosło ,owszem. Po jakims czasie odwiedziłem znow kardiologa, zalecił mi brac 10mg propranololu dziennie.(traz cienienie gorna norma) Pozatym potas, magnez i nadal tranxene. Raz sie czuje lepiej raz gorzej. Ale chodzę, biegam, potrafie doprowadzić puls do 140 i jest wszystko ok. Wnioski wyciągnijcie sami. Teraz planuje zmienić prace, przeprowadzić sie w inne miejsce i nie dać się znow doprowadzić do takiego stanu. Pozdrawiam
witam was wszystkich i jestem w szoku że sami stawiacie sobie diagnozy OD TEGO SĄ SPECJALIŚĆI I BADANIA ZAWSZE NA POCZĄTKU WYKLUCZA SIĘ CHOROBY KTÓRE MOGĄ DAWAĆ TAKIE OBJAWY nerwica na samym końcu ja czuję się dobrze wszystko wraca do normy miałam badanie emg i wyszedł zesól łagodnych fascykulacji pozdrawiam lekarz mówił że nie jest to nic grożnego dla organizmu i jest na to leczenie ale nie antydesperanty mam wskazane też powturzyć testy na boleriozę a więc kochani badajcie sie
Gość Doświadczony
Lekarz Ci nawet na opryszczke wynajdzie 10 powodów z jakich mogła powstać i na każde po 5 leków potrafi przepisać więc najważniejsze to nie dać się zwariować... a przy problemach zdrowotnych zwracać uwagę na to z czego mogą się one pojawiać - zasięgać porad lekarzy ale z głową wszystko robić - bo co lekarz to Ci inną diagnozę da - prawda leży zawsze gdzieś po środku...
opryszczka to nie to samo co drgające mięsnie itp a pozatym nikt w dzisiejszych czasach nie chodzi z opryszczką do lekarza tylko idzie do apteki nikogo tu nie chcę straszyć ale wrazie z chorobami mięśni nie ma żartów i zgadzam się z pojke tarczyca też może dawać takie objawy pozdrawiam
Do Wiki- jeszcze nie byłam z tym problemem u lekarza, ale zamierzam się wybrać ponieważ ten ból karku jest bardzo uciążliwy. Przez jakiś okres czasu masowała mnie znajoma która jest rehabilitantką.Efekt jest krótkotrwały.* Do Violuni. zapytam lekarza o ten lek.Bolała Cię głowa jak miałaś problemy z karkiem? Mnie boli bardzo często. Pozdrawiam
Heja mam pewien problem i chciałabym bardzo zebyscie mi pomogli zaczyna sie to jak leże często nie spodziewanie w nocy ale nigdy jak jak stoje czy jestem w ruchu tylko jak sie przebudze w nocyi boje sie co to jest zaczyna mi cos drgac w środku tak jakby po lewej stronie i cały tak jaby tułuów mi drga ale przez chwile albo z przerwami i zupełnie ustepuje nie weim czy to serce ale ja sprawdzaałam puls wydawał mi sie normalny wczesniej podejzewałam zo to moze byc kołatanie ale ja nie wiem jak to jest chyba ze to cos zwiazanego z płucami bo ostatnio je lecze alBo od nerwicy to równiez u mnie stwierdzono BŁAGAM POMÓŻCIE :(:(:(:(:(
Witam Agnieszko. Własnie dzis w nocy miałam tak straszny ból karku i głowy i tak straszne napiete miesnie. Wczoraj czułam sie swietnie i nie brałam na noc tego leku(myolastan) musiałam o1.30 wnocy go zazyc po pół godziny ból sie zmniejszył i sztywnosc ustapiła do rana spałam spikojnie. ten lek mi bardzo na to pomaga. Pozdrawiam.
Do Niki. Widze ze zaden ci nie odpisuje wprawdzie nie mam takich dolegliwosci ale moja mama ma cos takiego cały dzień nic sie nie dzieje a w nocy jakby serce jej nie dawało spac a wyniki badań dobre lekarz kardiolog tez nic nie stwierdził. Czyli to jakis nowy objaw nerwicy czy ty próbowalas zazywac cos uspakajajcego moze cos z mieszanek ziołowych np.(nerwosan) pije sie je przed snem dosc dobrze sie po nich spi. A moze to ucisk kregosłupa zmien pozycje do spania na półsiedzaca. pa.
Do Violuni.Od jak dawna bierzesz myolastam?Jeśli od niedawna,to bierz go wyłacznie na noc.Lek ten obniża napięcie mięśni,a przy dodatkowo niskim cisnieniu może dojść do znacznej hipotomii.Jeśli jest to początek brania myolastanu,napewno czujesz jego działanie.Nie możesz go brać *na okrągło*.Rób przerwy.U mnie po pewnym czasie przestał działać.Mam od wielu lat chory kręgosłup,a od często przyjmowanych tabletek przeciwzapalnych i przeciwbólowych porobiły mi sie w żołądku nadżerki.Jeśli czas Ci pozwoli doradzam rehabilitację.Co pewien czas korzystam z zabiegów.W tej chwili biorę je na część lędzwiową a pózniej szjną kręgosłupa. Pozdrawiam.
z góry dzieki Ci od nerwicy pije magnez to mnie uspokaja wiesz ja mam tylko to jesli leze na boku jakby cos pulsowało we mnie np. gdy sie przebudze w nocy troche sie boje co to moze byc do tego mam problemy z płucami kilka dni temu zakoczyłam kuracje antybiotykowa i pozostało mi teraz pic syrop jak chce wziac powietrze jest mi ciezko i nie dokonca napełniam płuca jest mi trudno nie wiem moze to od tego......
Droga niko przeczytałam twoje posty , piszesz o pulsowaniu w środku może to nie to samo co ja mam , ale trzymam za ciebie kciuki i gorąco pozdrawiam. Jeśli chodzi o serce to czasami mam też takie kołatanie , odstawiłam magnez ponieważ przestał mi pomagać mięśnie mi już tak nie drgają , co więcej czytałam gdzieś że zbyt dużo witaminy b6 daje objawy drętwienia.Buziaki i pozdrawiam raz jeszcze wszystkich was kochani
bardzo Ci dziekuje za rade ale wiesz niedługo ide do lekarza mam przeswietlenie płuc powiem mu o tym ze mi cos *pulsuje* moze mi cos da na to albo nie wiem moze mam to od nerwicy a z tym magnesem to sie zobaczy co mi powie wizyyta juz nie długo. dzieki jeszce Ci gosiu raz jak bede miał jeszcze jakis problem to zgłosze sie tu :)
Witam wszystkich Jak się zażywa magnez to warto sobie oznaczyć co jakiś czas poziom. Ja brałam przewlekle bardzo małe dawki , jakąś połowę tabletki asparginu czasem jedną. Jak zaczęły mi się problemy to myślałam, że to braki magnezu i potasu - więc zbadałam poziom i okazało się że mam przekroczoną normę w magnezie i jestem w środeczku normy z potasem. Zbyt dużo magnezu prowadzi do zaburzeń rytmu serca czy porażenia mięśni.... myślę że warto zbadać jak się dużo zażywa.. pozdrawiam Wszystkich
Andrzeju cechą charakterystyczną boreliozy jest to że pogorszenie następuje po alkoholu... :-) a z tymi wszystkimi objawami to znaczy , że masz fascylkulacje czyli taką pobudliwość pojedynczych włókien mięśni i drętwienia też masz, złenapięcie mięśniowe kończyn? acha i przy boreliozie to następują pogorszenia i poprawy mniej więcej co 2 tygodnie...
Gosiu wydaje mi się, że jak ty masz tylko te fascykulacje i nie nasz słabych rąk czy nóg albo duszności a i neurolog nic nie zauważył: jakiegoś zniesienia odruchu brzusznego albo wygórowanych ścięgnistych... to chyba masz tylko nerve i pewnie Ci przejdzie :-) Może zacznij ćwiczyć, jakiś basen siłownia...
Do Violi Na nerwice się może tylko cierpi a na boleriozę umiera. Gosiu zapraszam na www.gazeta.pl forum bolerioza. Uwież mi wiem coś na temat tej choroby a u ciebie objawy pasują jak ulał!!! Zajrzyj na to forum a doradzą ci jakie zrobić badania i do jakiego lekarza się udać!