Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Asiu a jaki to ten nowy lek ma nazwę?Dzisiaj nie wzięlam tej większej dawki i już czuję sie gorzej,jestem zdenerwowana jakas cala rozbita,bo ta dawka okazała sie za slaba,wszystko mnie drażni,powinnam wziąść calą tak jak trzeba.Cieszę sie że Ty dobrze się czujesz to daje nadzieję że jak się trafi na odpowiedni lek to mozna się poczuć lepiej.Pozdrawiam.Napisz o tym leku,a wcześniej bralaś jakiś z grupy benzodiazepin?
agus wcześniej nie brałam benzodiazepin tylko lorafen 3 tabletki ten lek co mam nie wiem czy jest nowy nazwa efectin er75 i fluanxol 05 mg spróbuj wziąsć całą dawke przemęcz sie a może będzie dobrze lekarz jeszcze mówił że jak w aptece będą proponować zamiennik to nie mam brać
Witam was. Własnie wróciłam z wizyty u psychiatry. Trafilam na wspaniałego lekarza. Gdy powiedzialam mu o wszystkich moich dolegliwosciach i o tym ze przez 3 lata zazywam lorafen to na mnie spojzał usmiechnal sie i spytał co ja od niego oczekuje.Bylm bardzo zaskoczona ze nie postapil ze mna jak inni lekarze.Stwierdził ze u mnie nerwica jest tylko jelito a reszta tkwi gdzies indziej w psychice zeby do tego dotrzec trzeba wizyt u psychologa.najbardziej bylam zaskoczona tym ze nie mial zlego zdania co do lorafenu Te objawy ktore mialam ostatnimi dniami to byl odzew mojego organizmu na mala dawke tego leku (przyznaje sie ze sama zmniejszylam sobie dawke) nie pomagajac sobie innymi lekami. Powiedzal ze jezeli nie zwieksze dawki to dozyje dlugich lat. CZY TO JEST MOZLIWE.CO WY O TYM SADZICIE??? Ja jednak prosilam go zeby pomogł mi z tego zejsc przepisal mi MIANSERIN mam go brac 1 raz dziennie i dwa razy lorafen 1mg po paru dniach powinna zchodzic pomalu z lorafenu. Musze uwierzyc w siebie bo ja tak naprawde nie jestem chora. Wyniki super.SKORO JESTEMZDROWA TO DLACZEGO JESTEM CHORA. I wy zadajcie sobie to pytanie. pozdrawiam was.
mnie martwi najbardziej ból karku i sztywnienie mięśni w jego obrębie.Nie byłam jeszcze .Rok temu probowałam się leczyć bo miałam podobne objawy a do tego bole głowy i w ogóle jestem nerwowa- jestem pewna że to nerwica ale pani doktor stwierdziła że jestem okazem zdrowia.JA TAK NIE UWAŻAM!chyba zacznę brać aspargin może będzie trochę lepiej...a przede wszystkim trzeba zmienić nastawienie do życia. Identyfikator nie pij bo się pogrążysz........alkohol zniszczy ciebie i ludzi żyjących w twoim otoczeniu
Witaj Violuniu,czytalam twoją wypowiedz po wizycie,dobrze że dzisiaj lepiej się czujesz,tak dziala nasza psychika że jak cos dobrego się wydarzy od razu lepiej się czujemy.Niech ta energia i chęć do zycia cie nie opuszcza,ja dzisiaj trochę gorzej się czulam ale już jest w miarę,mimo że się leczę to mam jednak trudne dni i wątpliwości,czy to leczenie cos daje,ale grunt to pozytywne leczenie.Wszyscy chcemy się lepiej poczuć,więc walczmy o to.Pozdrawiam pa.
cześć kochani u mnie dobrze choć po południu miałam małe napięcie naszczęście mineło aga jeśli nie poczujesz się lepiej za parę dni powinnaś ten sedam odstawić zastanawia mnie czemu to na ciebie nie działa właściwie benzodiazepin po takim czasie powinien już ci pomóc może ten lek ci wogóle nie słurzy i dlatego żle się czujesz mi jak lek nie pasował to lekarz zaraz mi go odstawiał iprzepisywał inny te leki mają nas leczyć a nie że czujemy się tak samo albo i gorzej czy ten lek działa uspakająco ja jak brałam lek na uspokojenie to właśnie tak się żle czułam to co biorę teraz nie ma działania uspakającego wręcz odwrotnie daje mi siłę przemyśl to co napisałam pa
Witam,Asiu może masz rację,sama nie wiem czy dobrze na mnie dziala ten sedam,raz jest lepiej raz gorzej wizytę u lekarza mam dopiero za trzy tygodnie,więc muszę poczekac,może większa dawka mi pomoże.Ogólnie to niby jestem spokojna ale zawsze znajdzie się coś co spowoduje jakis niepokój,niepotrzebne myśli,od tego trudno się uwolnić,że może na cos innego jestem chora itp.Ale tak chyba wszyscy mają.Dziękuję za troskę to mile że ktos sie interesuje,wiem że nie jestem sama.A jaki teraz bierzesz lek który tak dobrze dziala na ciebie?Pozdrawiam serdecznie.
cześć aguś ja też miałam tak z tymi myślami to było myślenie i wmawianie sobie chorób ŻE jestem na coś chora poczekaj jeszcze trochę moje ciało zaczyna odpoczywac od tych wszystkich dziwnych skurczy drżen było tak że w nocy podskakiwała mi sama noga ręce głowa itp silne skurcze do tego dochodził lęk i niepokuj okropne zaczynam więcej rozmawiać i się smiać no i oczywiście żartować kiedyś byłam bardzo pogodną osobą i mam nadzieję że będzie tak samo musisz to przetzymac dasz radę ja w tym stanie byłam bardzo długo i bardzo chciałabym żeby i tobie się polepszyło zobaczysz przyjdzie taki dzien musi moje leki efectin er 75 fluanxol bądz cierpliwa znajdz sobie zajęcie ono pozwoli ci na chwilę o tym zapomnąć wychodz do znajomych nawet na siłe ja też tak robiłam był taki okres że nie miałam zatrzymania w swoim domu bałam się go nic nie robiłam tylko lerzałam i myślałam kiedy zwariuję nie myśl żle staraj mówić sobie że jest dobrze nawet wtedy kiedy jest żle na początku to mi pomagało potem już nie choroba była silniejsza dlatego potrzebowałam leczenia farmakologicznego iwcale nie żałuję pozdrawiam cię pa
Do Agnieszki. miałam tez bardzo problemy z miesniami karku tak ni sztywniały ze nie mogłam sobie z tym poradzic od tygodnia zazywam myolastan 1 raz na noc sztywnosc i ból ustapil i do tego dobrze sypiam a rano nie czuje napiecia miesni. pozdrawiam. Spróbój moze lekarz ci go przepisze.
Do Eli (dzięki za maila) no cóż nie robiłam badan pod kierunkiem boreliozy , ponieważ z tym kleszczem to było bardzo dawno temu.Czy takie badanie robi się z krwi ? Elu ja zaczynam u siebie podejrzewać tężyczkę słyszał ktoś o tym? Wszystkie objawy które mam, by się zgadzały.
Witam,dawno tu nie pisalam,ale dzisiaj mialam straszny atak,sama nie wiem co się stalo nagle nie dalam rady oddychac,myślalam że sie uduszę,gula w gardle sucho w ustach,myślalam że skonam,całe cialo mi drżalo potwornie,wzięłam większą dawkę leku i powoli dochodzę do siebie,nie umiem już z tym życ i radzić sobie,co dalej ze mną będzie,mój synek biedny....Nie mam sił,niech mi ktoś pomoże.
Witaj Aguniu. jestem niedawno na forum ale z nerwica walcze już 5 lat .Nie jest z tym łatwo żyć ale trzeba bo się ma małe dzieci To co tobie się dzisiaj stało to ja miałam już nie raz wtedy tak jak ty biore dwie dawki relanium i pomału przychodze do siebie.Tak mi doradziła moja lekarka. Ja dzis tez czuję straszna suchosć w ustach i trudnosc w połykaniu ale wiem ze to nerwy i staram sie o tym nie myślec zajmuję się byle czym zeby tylko coś robić. Dzis wybieram sie na aqua-robik na basen mysle ze dam rade i poprawie moje samopoczucie.pa
do gosi- gosiu właśnie przeczytałam o tężyczce i faktycznie coś w tym jest...tym bardziej, że chyba zażywasz sporo magnezu A NIE WOLNO!!! :-) Ale mnie to bardziej na borelkę w Twoim przypadku wygląda. Napisz mi jeszcze raz o wszystkich objawach jakie masz. Z tego co wiem borelka imituje stwardnienie zanikowe boczne czy rozsiane. Mogą przy niej występować ( z tego co pamiętam) takie objawy: - zmęczenie + - złe napięcie mięśniowe kończyn + - zniesienie odruchu brzusznego + - odruch babińskiego - wygórowane odruchy ścięgniste + - FASCYKULACJE !!!! - twarzy i całego ciła stąd bywa diagnozowana jako ASL+ - drętwienia - szczególnie w nocy + - bóle kręgosłupa i klatki piersiowej + - BÓLE MIĘŚNI I STAWÓW!!!! + - BÓLE PIERSI!!!! (może pojawić się mlekow piersiach) + - bóle gardła - częste infekcje + - zaburzenia widzenia- zapalenie nerwu wzrokowego + - zawroty głowy + - problemy z przełykaniem - bezdech nocny + czasami - nocne poty+ Oczywiście nie muszą występować wszystkie. Ja miałam te gdzie dałam krzyżyk - czyli prawie wszystkie....CZasem są czasem odchodzą .... JA nawet nie pamiętam ukąszenia kleszcza. Po urodzeniu córci 6 at temu - zaczęłam mieć pierwsze objawy - bóle nadgarstków, potem 2 lata później bóle całych dłoni i takie bóle kości jak przy grypie, a przy tym straszne poty, następne 2 lata później straszne bóle kolan , łokci nadgarstków.... No a teraz wszystko naraz - czyli to co u góry jest z plusikiem Może warto żebyś zrobiła to badanie? pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymajcie się
do gosi raz jeszcze - Badania na borelizę można zrobić z krwi. Tak jak w przypadku toksoplazmozy robi się przeciwciała IGg IGm - ale wykrywalność wynosi 40-60%. Pisała o tym już asia że aby nmieć pewność (jeżeli z krwi wyjdzie ujemny wynik) to trzeba zrobić punkccję kręgosłupa....Ale przy dużym nasileniu objawów powinno wyjść z krwi....
Do Gosi. Przeczytałam całe twoje forum Gosiu nie wymyślj sobie takich strasznych chorób . Co ci ta Elka podpowiada????? W twoim przypadku to na 100% NERWICA WEGETATYWNA.Te same objawy co u mnie. Jak będziesz czytać o chorobach to te wszystkie objawy bedziesz miec a wyniki tak wyjda dobrze. Uwierz w meza on ci dobrze mówi . przeszłam juz 4 szpitale z tymi dolegliwościami i nic nie wymysleli innego jak nerwica. Trzymaj sie na to sie nie umiera tylko sie cierpi.
Do Gosi. Gosiu nie myslałas nigdy o tym ze moze to byc ze siedzenia przy komputerze twój kregosłup bardzo na tym cierpi i daje te dolegliwosci.Wkregosłupie sa całe nerwy .czy jestes aktywna fizycznie. Jak z twoja waga? Ja tez mam siedzaca prace bo jestem krawcową i naprawde nie ma dnia zeby mnie cos nie bolało.POMYŚL O TYM.
Do Violuni. Violuniu ja przecież nie napisałam - tak jak Ty- *że to na pewno jest borellioza*. Ja tylko napisałam Gosi że może warto byłoby to sprawdzić - bo przynajmniej niektóre z objawów są zbieżne.... I jak czytam jej posty to tak jakbym słyszała siebie : *bolała mnie lewa pierś albo to było serce*. Wiem jak bardzo trudno znięść niepewność i chciałam pomóc. Poza tym borelioza to zwykła bakteria którą leczy się antybiotykami i jak na mój gust wcale nie jest chorobą straszniejszą od nerwicy szczególne od histerii przy której dochodzi między innymi do porażenia kończyn... pozdrawiam Cię Violuniu
Witam.Głownie to denerwują mnie drgawki mięśni i to jest ten problem z którym sobie nie radzę (magnez nie pomógł)czasem drętwieją mi ręce (a w ciąży miałam takie skurcze w łydkach , że musiłam wstawać w nocy bo nie mogłam wytrzymać z bólu) do tego czuję czasami mrówki.Mam 171cm wzrostu i ważę 59kg (kiedyś ważyłam 48 , ale to było zanim nie urodziłam dwójki dziećmi).W każdym razie mam skierowanie na rezonans magnetyczny kręgosłupa na który muszę czekać bo kolejka jest.Lewa powieka mi na razie nie drga.Trochę bolą mnie mięśnie i stawy zazwyczaj wieczorami.Przy komputerze siedzę trzy godziny dziennie , nie wiem czy to dużo czy mało , no i kręgosłup przyznaję trochę mnie boli , oprócz tego spędzam też czas za kółkiem samochodu, ale też chodzę na spacery z synkiem.Pozdrawiam