Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

te uczucie guli czy bole w klatce piersiowej to nie mam jak sie zdenerwuje. ale ogolnie jestem nerwowa osoba, szybko sie stresuje. i mysle ze bardzo wieloma rzeczami sie bardzo przejmuje.No i mam te mysli ze jestem powaznie chora, ze umre albo cos najgorszego.
witam,nie wiem juz co o tym wszystkim myslec!zaczelo sie w sierpniu mialam silny bol glowy do tego wymioty przez 12godz.(trwalo to 3 dni)tragedia!pozniej mi przeszlo,zaczelo sie w polowie stycznia-zawroty glowy,szumy w uszach,zatykanie uszu uczucie jakbym leciala samolotem,bol miesni,drgania miesni,bole glowy,siadly mi zatoki,oczoplas,serducho boli itd....,trafilam do neurologa po jakims czasie zajazylam ze mialam 1,5roku wczesniej kleszcza i rumien!wiec szybko skierowanie do szpitala i lezalam na neurologii-lekarze byli przekonani ze to neuroborelioza!!wiec punkcja-na szczescie wynik ujemny!krwe,mocz ok,ale mam ponad norme srednia objetosc plytek,oraz bialko c.wyszlam bo po co mieli mnie trzymac!!(mialam takie odczucie)teraz czekam na wynik w kierunku prazkow na sm,bylam u lekarza i to moze tez byc chlamydia,teraz mam zrobic testy na to!!oczywiscie prywatnie!przy tym sa podobne objawy jak przy borelii,wiec juz sama nie wiem co mam zrobic.dodam ze od tego czasu mam wysokie cisnienie w oczach i wygorowane odruchy piramidowe przy badaniu neurologa,juz nie wiem co to moze byc,boje sie ze bedzie coraz gorzej,,pomozcie mi:))))z gory dziekuje za odpowiedz
dzieki za zainteresowanie:)Potas,sod,kinaza,wszystko jest w normie!jedno co jest to podwyzszone o 17 razy...bialko C-reaktywne(to cos zw. z zapaleniem),no i ta srednia objetosc plytek tez ponad norme.Bylam u ginekologa badania itd,bede wyniki za 2 tyg.ale lekarz mowi ze Chlamydia itp.nie moga dawac takich objawow!wiec juz nie wiem,parodia normalnie!we wtorek ide do reumatologa w sumie podejzewam ze szalu tam tez nie bedzie!:)),jestem nerwosem-nie powiem!ale czy to wszystko moze byc od nerwow??mam 27 lat w grudniu mialam ospe:((moze to jakies powiklania po niej??juz nie wiem sama,ale fajnie ze jest takie forum:))pozdrawiammm
Gość kicicici
betti - jak Ty mialas rumien to jest 100% dowod na to ze jestes chora na borelioze, ktora ciezko wychodzi w wynikach. A to, ze nie wyszla Ci z punkcji to oznacza, ze na szcescie JESZCZE nie masz neuroboreliozy, bo sama borelioze masz na 100% jesli faktycznei byl rumien. Z jakiego jestes miasta? musisz znalezc dobrego lekarza, zrobic sobie testy z krwi na borelke, bo to na pewno ona. A chlamydie sa dwie - trachomatis, z ktora sie idzie do ginekologa i pneumonia, ktora zaczyna sie w drogach oddechowych i przechodzi w infekcje ukladowa. I faktycznei chlamydie az takich objawow nie daja. Daje ja natomiast borelka i nie daj sobie wmowic, ze jej nie masz. Poczytaj o boreliozie. Myszka, nie daj z siebie wariata zrobic :) szukaj co Ci jest, rob badania, czytaj w internecie, walcz o siebie :) trzymam kciuki. aaaa i sie nie martw, od guli w gardle nie umrzesz, bo to tylko zludzenie, tam niczego nie ma, jakis stan zapalny jest, ale nie zatka Ci drog oddechowych.
tylko ze lekarze na oddziale neurologii byli pewni ze to borelioza!ale wyniki a bylo ich 4 rodzaje wyszly negatywnie!wiec oni mowili ze na 100% jej nie mam,wiec jak to z nia jest??bo juz nie rozumiem:(((gdy mialam rumien bralam przez miesiac antybiotyki.Boze to te wyniki moga byc nie 100%-ntowe???niby z rdzenia sa pewne!jutro ide do reumatologa wiec jak cos to napisze jak bylo!pozdroooo
Gość kicicici
betti gdzies na gazeta.pl/forum jest forum dot boreliozy, popytaj tam. Generalnie borelioza rzadko wychodzi w wynikach, czasami trzeba przeprowadzic tzn *prowokacje antybiotykowa*. a to ze jej nie bylo w plynie rdzeniowym to bardzo dobrze, bo nie ma jeszcze neuroboreliozy, jest na razie ukladowa. Rumien jest 100% dowodem zachorowania o wiele silniejszym od wynikow badan. poczytaj. czytaj duzo, bo lekarze sa bardzo zacofani w tym temacie i musisz sama duzo wiedzy zdobywac zeby wiedziec gdzie z tym isc. ten antybiotyk bralas zaraz po ugryzieniu kleszcza? pamietasz nazwe? Nie polece Ci zadnego lekarza z Bydgoszczy niestety, ale poszukaj na tym forum na gazeta.pl - pytaj tam, ludzie Ci pomoga
witam,dziekuje za odp.kicicici:)))co do antybiotyku bralam Unidox przez miesiac,po 3 miesiac zrobilam wynik na borelke byl graniczny.lekarz jednak stwierdzil,ze jest wszystko ok i nie musze juz byc leczona bo jestem zdrowa!(jaka ja glupia bylam!!!!)rumien mialam mam potwierdzone to w zakaznym na pismie!tak se....minelo 1,5 roku i chaplo mnie!!bylam u reumatologa ale bez szalu,zrobilam wyniki moczu i krwi,bo okazalo sie ze nerki mi teraz siadaja!dowiedzialam sie ze jest badanie w Warszawie na borelke-niby jeszcze lepsze niz w Poznaniu,jakies badanie LTT-koszt 500zl.:))))))krew wysylaja do Niemiec.ciekawe czy cos to by dalo,gdybym je zrobila???!!!moze ktos wie cos na ten temat?bo juz powoli nie mam sil.coraz gorzej widze,cialo mi sztywnieje,miesnie szaleja itd.pozdrawiammmmmmmmm
Gość kicicici
betti, borelke bardzo ciezko zlapac w wynikach, najpewniej byloby sie podleczyc matronidazolem, on wypedza przeciwciala i wtedy mozna zlapac w wyniku chorobe. Masz objawy boreliozy i musisz zaczac sie leczyc. Wejdz na to forum na gazeta.pl i poszukaj tam namiaru na dobrego lekarza, ktory Cie poprowadzi. Chyba najlepiej trafic do dr Beaty chyba z Krakowa. Na forach nie mozna podawac nazwisk lekarzy ani numerow do nich, ale jak zapytasz o dr Beate to kazdy bedzie wiedzial o kogo chodzi. Pewnie najpier dostaniesz serie antybiotykow, a potem dopiero wyniki warto zrobic, bo beda o wiele pewniejsze niz te sprzed antybiotykow. I jak juz sie potwierdzi ze to berelka to bedziesz kontynuowac leczenie. Dr Beata leczy bardzo dobrze z tego co slyszalam. powodzenia!!!
Gość kicicici
ehhh Ty masz kawal drogi do Krakowa. Wejdz na to forum to Ci kogos poleca blizej. Jest tez dobry doktor z warszawy. Zwykly reumatolog Ci nie pomoze bo oni sie nie znaja na borelce i jej leczenie jest bardzo kontrowersyjne, latwiej im zdiagnozowac stwardnienie rozsiane i powiedziec czlowiekowi, ze z tym juz sie nie da niczego zrobic. musisz szukac doktora wpisanego na liste tych co juz potrafia leczyc berelke zobaczysz na tym forum ile jest osob co im SM zdiagnozowano, a potem sie okazalo, ze to borelka :/ strszne to jest
kicicici-przeczytalam posty:)))no z borelka jest problem z tego co widze!dzis odebralam wyniki i mam ponad norme limfocyty i znow za duza objetosc plytek,do tego mam ponizej normy jakies HDW-wszystko z krwi.teraz w moczu nie mam leukocytow,ani erytrocytow-a 2 tyg.temu mialam duzo ponad norme!juz nie czaje tego!!tak w ogole w styczniu tomograf pokazal ze mam zaniki korowo-ciemieniowe,a teraz rezonans nic nie pokazal!oby dwa sprzety najlepsze w Bydzi.parodia!!w sumie to badanie w W-awie poajde wydam 500zl.i moze i tak nie wyjsc!najlepiej zaczac brac antybiotyki w wtedy badania.dzis ide do neurologa (dobrego)w sumie on to wykryw po objawach!takze napisze jak i co.dzieki kiciciciciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii(raffffffffffffffffffffffffff-raffffffffffffffffffffff:))))
Gość kicicici
to ja Ci poradze jeszcze raz. wejdz na forum borelioza na gazeta.pl, zaloguj sie w stowarzyszeniu chorych na borelioze i znajdz lekarza, ktory jest polecany przez to stowarzyszenie i wtedy ruszysz z kopyta szybko. jak bedziesz chodzic po zwyklych lekarzach to mina miesiace zanim zaczniesz leczenie, o ile w ogole je zaczniesz bo oni sa najlepsi w wykluczaniu boreliozy i znajdowaniu czegokolwiek byle nie tego. A wyniki bez prowokacji antybiotykowej na 90% wyjda Ci ujemne. Potrzebujesz zeby zajal sie Toba lekarz polecany przez Stowarzyszenie Chorych na Borelioze. pomoga Ci ludzie na tamtym forum, tu nie masz czego szukac. powodzenia!
Gość bea robinson
Agnes! Mam do Ciebie prosbe o porade.Obecnie mam 45 lat.W 2006 roku przez sekunde poczulam ,jakbym miala zamrozony jezyk po prawej stronie.Pojechalam na pogotowie,zrobili mi tomografie,ktora nic nie wykazala.zaczely sie bole glowy,jakby wbijal mi ktos szpilke/po obu stronach/,kilku sekundowe.Poprosilam o jeszcze jedno badanie i wyszlo,ze mam zamknieta prawa tetnice na odleglosci 4 cm/median cerebral artery/i zwezenie basilar artery.Zdiagnozowano mnie z wczesna przyspieszona arterioskleroza. Rozwinelo sie krazenie oboczne,wiec nie mialam klopotow neurologicznych. Zazywam Plavix na rozrzedzenie,Verapamil,Ramipril,Ezetrol.Lipitor,Copioglitazone/na cukier/.Mam duza niedoczynnosc tarczycy i biore Synthroid 0.137mg. Przez te cztery lata codziennie bolala mnie glowa,mam wrazenie,ze przechodza mnie prady po jezyku,wzdluz szyi,czasem czuje te *skurcze naczyn* na nogach. W styczniu mialam duzo stresu i zaczely sie takie inne bole glowy-jakbym miala *wode* albo zaziebiona glowe.Bolaly mnie kosci czaszki po prawej stronie na skroniach,na czubku glowy i na prawym wyrostku sutkowym.Skora na ucisk byla bardzo bolesna.Lewe ucho zaczelam miec jakby zatkane,pojawiaja sie parestezje na policzku.Rownoczesnie mialam ostre wirusowe zapalenie zatok.Leczylam to Nasonexem oraz antybiotykiem.Zatoki przeszly,pozostal bol obu uszu z przewaga lewego oraz to uciazliwe poczucie wypelnienia ucha lewego.Moj neurolog stwierdzil nerwice.Jest to ten sam neurolog,ktory nie rozpoznal u mnie tych zawalow,wiec nie mam do niego zaufania.Nie mialam dotychczas zadnych ubytkow neurologicznych,pracuje za granica jako dentysta. Bardzo Cie prosze o odpowiedz,czy powinnam robic badania i jakie.Czytajac to forum widze,ze nie jestem jedyna ,ktora mysli o MS czy np neuromie...Podaje moj mail: bea.robinson23@gmail.com
hej! tez mysle ze mam nerwice, bardzo boje sie ze jestem na cos hora, ciagle biegam do lekarzy, boli mnie glowa, mam zawroty glowy, drewtwienie szczegolnie lewej czesci ciala, bole stawow i miesni. badania krwi i moczu sa w porzadku, ekg tez. chce zapisac sie do psychologa bo nie daje sobie z tym rady ale niestety czekam na wizyte u internisty po skierowanie.
Moi drodzy to nerwy. NA BANK. sama przez to przeszlam. Zadbajcie o siebie, mniej stresujacych sytuacji, wypoczynek, sport, wizyta u psychologa. Mnie to dopadlo niespodziewanie i tez nie wiedzialam co to jest. Jestem z natury osoba spokojna i opanowana i nie wiazalam tego z nerwami. To byl koszmar, najgorszy okres w moim zyciu. Kazdy kto doswiadczyl atakow lekowych wie o czym mowie. To tylko pozornie wydaje sie nie zwiazane z nerwami a raczej z jakimis chorobami (tez przechodzilam rozne badania). Wizyty u psychologa pomogly bardzo. Zaluje tylko ze wczesniej sie na to nie zdecydowalam!