Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Pisze do Was z pewnym problemem. Otoz ostatnio jak sie klade spac, tj szczegolnie wieczorem odczuwam najpierw mrowienie w ciele, a potem drgania. To nie takie typowe drgawki np z zimna jak wystepuja, ale drganie jakby czegos wewnatrz...trzesa mi sie wtedy rece, brzuch, etc. Strasznie sie tego boje, nie wiem co to jest. Mialam robione 2xekg oraz echo i jest w normie. Biore Concor Cor 2,5. Mam arytmie, skurcze dodatkowe. Biore Magnez i B6. Mowilam o tym lekarzowi,ale nic na to nie kazal robic, zadnych badan etc. Czesto czuje to w dzien rowniez jakby drgania cos w plucach i przelyku,mam potrzebe kaszlu i oddech taki ciezki i chrapiacy. Czy ktos moze sie wypowiedziec, pomoc,cos zalecic? Gdzie sie udac? Strasznie sie tym denerwuje. Boje sie smierci juz panicznie. Dziekuje. Kasia
Też jestem tego samego zdania, że to nerwy. Sama przez to przechodziłam jakieś pół roku temu i przyznam że to nic przyjemnego..myślę że pomogła by ci rozmowa z kimś bliskim, może psychologiem. Piszesz że boisz się śmierci i pewne kiedy masz te drgawki zaczynasz się bać i sama sie wpędzasz w taki obłęd...wiem, że jest to straszne...
Kaska a ile masz lat ze myslisz ze to cos z krazeniem jezeli EKG i Echo serca wporzadku napewno nerwy przestan caly czas myslec ucisk w gardle i rozne rzeczy co opisujesz to wskazuja na nerwice przy chorym sercu chrapania itd tak sie nie objawia wiecej magnezu bo moze masz braki tego pierwiastka
Biore magnez codziennie. Oj wiem,ze moze przesadzam. Ale to sie pojawia zanim zaczne o tym myslec..w zaden sposob tego nie wywoluje. Mam 23 latka...A co powiecie na nagle spadki cisnenia, ktore powoduja,ze sie slaniam? Albo na to,ze nie moze mi urzadzenie zmierzyc cisnienia i pulsu na lewej rece? Nie chce zazywac zadnych psychotropow,wiec szukam jakiegos rozwiazania innego.
Jeśli masz zaufanego lekarza który mówi Ci ze wszytsko jest ok uwierz mu..Ja byłam w takim stanie, potrafiłam dzień w dzień lecieć do lekarza i robić ekg bo wydawało mi się, że coś nie tak z serduchem. Aparat też nie wyłapuje miczęsto tętna i ciśnienia, też miałam skoki ciśnienia z wysokiego do niskiego..wtedy myślałam że zaraz umrę a teraz z perspektywy czasu widzę co nerwy potrafią zrobić z człowiekiem... Jeśli chcesz porozmawiać napisz na gg do mnie: 5718650
Ja musiałam skorzystać z rozmów u psychologa bo sama nie dawałam sobie rady. Dostałam zwykły syrop na uspokojenie, który bałam kiedy zaczynałam odczuwać niepokój, lęk...po około miesiącu zaczęło przechodzić, pojawiać się sporadycznie, a teraz nie ma już tego w ogóle..to był najgorszy okres mojego życia i dlatego lepiej nie wstydzić się i udać się odrazu do psychologa niz męczyć się z tym dłużej Pozdrawiam:)
Kasiu ! Ja mam 22 lata i mam to samo! dokładnie identyczne objawy drgania wewnątrz ciała ! Tyle o tym szukałam na internecie i nie mogłam nic a nic znaleźc ..Aż w końcu trafiłam tu i jakbym o sobie czytała ! Bardzo chciałabym z Tobą porozmawiac ,jeśli chcesz to napisz ,oto moje gg : 5736353 .Ps.dodam że lecze się na nerwice .Pozdrawiam :-) Głowa do góry nie jesteś sama
Hey Kasia.ja tez niestety mam to mrowienie-drzenie juz ze 2 mce non stop(.do tego jeszcze inne dolegliwosci).biore propranolol i tabl antydepresyjne.podejrzenie o nerwice.oczywiscie to nie pomaga od razu ale wierze ze niedlugo zniknie chorobsko.doszlam do wniosku ze gdyby to cos powaznego to pewnie juz bym wyladowala w szpitalu.naczytalam sie ksiazek,artykulow w gazetach i na intern ale to mi nie pomaga.w nastepn miesiacu mam spotkanie z psychoterapeuta.moze sie tym razem uda.sprobuj tez.porozmawiaj z kims komu ufasz.nie zapomnij brac Asparginu..to trzym sie i wszyscy inni tez.nos do gory
Podobne objawy pojawiły się u mnie pod koniec studiów(trzy lata temu) Zasłabłam nagle w tramwaju ,Po tym incydencie miałam drżenie ciała ,dziwnie sie czułam . cisnienie skakało więc cisnieniomierz wykazywał jakis błąd, ze trzy razy probowali mi zrobić ekg serca i tez wyskakiwał błąd. Czułam się jak bym miała za chwilę znowu paśc,Dodatkowo było mi tak gorąco jakbym w głowie miała ze 100 stopni celcjusza.Czułam jakby ktoś stał mi na klatce piersiowej i nie mogłam oddychać.Założono mi Holtera wykazał tachykardię ,ale jak się okazało u kardiologa była spowodowana nerwicą. Dostałam jakiś lek na uspokojenie serca i magnez z wit.B6.Kardiolog mówił mi wówczas że nerwica spotyka teraz coraz więcej mlodych ludzi.Dostałam też skierowanie do neurologa i stwierdził to samo, też przepisał mi tabletki jakies na uspokojenie i tyle.Niestety tak się zaczęłam bac tego co sie ze mną dzieje że przez 3 miesiące nie wychodziłam z domu.mój chłopak namówil mnie jednak na wakacje nad morzem ,powiem szczerze że trochę przeszło. przeszło całkowicie jak zaczęłam pracę.Musiałam się zając obowiązkami i nie myślałam że słabo mi się robi, drżą mi ręce itp. Na nowo jednak wróciło pol roku temu ,Jednak miałam wcześniej trudny okres związany z chorobą mojego taty i wydaje mi się że to teraz wychodzi.nie dajmy się zwariować choć wiem że to trudne,Pozdrawiam
witam wszystkich w końcu trafiłam na temat jaki mnie interesuje otóż mam drgania mięśni , drganie lewej powieki (prawie codziennie) brałam aspargin i magnez cały czas ale to nie pomogło do tego dochodzi mrowienie i drętwienie kończyn zwłaszcza kiedy śpię , powoli zaczynam wmawiać przeróżne choroby byłam u dwóch neurologów (niczego nie zauważyli) , wyniki badań też mam dobre , przyznaję że jestem osobą nerwową od zawsze , ale te drgania trają od dziewięciu miesięcy w różnych częściach ciała , pisałam na forach do różnych psychologó żaden mi nie odpowiedział , błagam pomóżcie bo oszaleję a może wśród was jest jakiś psycholog , boję się i to bardzo
Hi all.Ciesze sie ze wkoncu znalazlem cos konkretnego na temat ktory meczy moje zycie, ze juz nie moge wytrzymac :( W skrocie; Tez mam to drzenie tylko wiekszym stopniu.Trzesa mi sie dlonie ,glowa i przy napieciu miesni brzuch, i nogi , wsumie prawie kazde miesnie ktore napne.Przebiega to mniej wiecej tak - gdy np: leze i podnosze sie do pozycji siedzacej wtedy b.mocno drzy mi brzuch , gdy ide napinaja mi sie miesnie nog , wyglada to czasem jak bym kulal i mam duze zabuzenia ruchu tzn. czasem niepotrafie prosto isc.Do tego dochodzi ciagly szum w uszach i dzwonienie no i odczowam jak by mi cale cialo pulsowalo.Dodam ze choruje na Epilepsje (padaczke) ale zaden rodzaj tej choroby nie ma takich objawow ... Zdaje sobie sprawe ze moje objawy sa niecalkiem jak te ktore opisaliscie ale czesciowo widze podobienstwo wiec postanowilem napisac...Mam 24 lata tez lecze sie u neurologa i tez Propranololem ale nie ma poprawy :(( Wkurza mnie to bardzo lecze sie u wysokiej klasy specjalisty Prof. dr hb.med - xxxx. niby wysokiej klasy tylko dlaczego mi nie pomaga? Wszystkie nadzieje pokladam w nim ... Znalazlem 2 artykulu moze troche naswietla wam cale to bagno.. 1)http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/680_drżenie_samoistne.html 2)http://www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=15 &article_id=8037&magazine_subpage=ABSTRACT
cześć mariuszu. też mam drżenia rąk brzucha a właściwie całego ciała. okropne napinają sie mieśnie łydek co powoduje ból najwiekszy jak chodzę po schodach na dworze idę jak oszołom mam wrażenie jak bym była pijana i uczucie dziwnych nóg po wysiłku fizycznym nogi trzęsą mi sie jak galareta było tak że noga głowa ręka podskakiwały same do góry podczas spania czasami palce same się ruszały oczom niewierzyłam najgorsze są wariujace mieśnie cholera 24 na dobe i one nie dają mi spokoju do tego byłlęk boję sie nocy bo nie wiem co nowego mi przyniesie ale od dwóch dni jest trochę lepiej trzeba nad tym pracować będzie ciężko i trzeba czasu trzymaj się dasz rade odezwij się .
do gosi29: nie martw sie tymi drganiami miesni, u mnie tak zaczeła objawiac sie nerwica, drzała mi prawa powieka prawie 2 miesiace, rożne partie ciała: miesnie plecow, rozne nerwobole po calutkim ciele mi chodzily... brałam magnez niezbyt regularnie i nic. Lekarz pierwszego kontaktu mówił na ta drzaca powieke,ze to jaskra!!!! poszlam do okulisty pani okulistka to wysmiała i powiedział ze zbytnio mi sie napinaja miesnie oczu... musisz jesc 2 razy dziennie magnez regularnie, ja jem tez komplex wit B, bo podobno stad sie bierze nerwica...nie zmartwiaj sie tylko idz do psychologa opowiedz mu o swoich lękach bedzie ci lzej... ja tez sie zmartwialam i doprowadzilam sie do takiego stanu ze tydzien przelezalam w domu, nie mialam sily jesc, mialam ataki, myslalam ze umre... mialam taki zespol objawow somatycznych,ze myslalam,ze mam niewiadomo jakie choroby, ale tak wlasnie dziala psychika, robi z nami co chce jezeli bedziemy obawiac sie, ze umrzemy, ze mamy choroby... a tak naprawde nic nam nie jest! to my sobie to wszystko wmawiamy i dlatego sie tak czujemy... pozdrawiam
witajcie, niewiem od czego zaczoc jestem nowa na tym forum ciesze sie ze znalazlam to forum,ja jestem chora 3 lata i nie bylo dnia zeby bylo ok, ciagle cos jak nie serce to glowa jak nie glowa to bole itp. Ale najbardziej meczo mnie nogi sa wiotkie slabe cieszkie ,czasm ledwo chodze,czesa mi sie dziwnie w srotku, nie wiem jak to okreslic, jestem caly czas napienta spieta, caly czas mam dziwny stan robi mi sie slabo, mam zawroty glowy, szumy w uszach, ten stan mam jak tylko wstane z lozka i tak mam caly dzien, dlamnie to horror, i widze ze z rekami tez mi sie cos dzieje tez slabna, mysle o SM albo ze mam raka ,bardzo sie boje, chociasz bylam u lekarza mialam robione badania i wszystko wyszlo ok , no ale to bylo nie cale 2 lata temu, wiecie co codzienie mam dziwny stan jestem dziwnie spieta. Ale ja sie boje no szok.
Hej. Widze,ze moj problem zapoczatkowal fale zwierzen. Mi przeszly juz te drgania calkowicie...za to nie moge sie pozbyc bolu glowy. Po prostu codziennie umieram jak juz wstaje z lozka. Do tego glupie uczucie kaca...serce przestalo mi dokuczac, przestalo mi sie przewracac...ale naprawde ta glowa...
do kasi gratuluję załorzenia forum widzę że dobrze funkcjonuje ale podpowiedz jak poradzilas sobie z tymi drganiami i jak długo się ztym męczyłaś ja już dałabym wszystko żeby się tego pozbyć często nakrecam się że to może być choroba neurologiczna iwtedy wchodzę w stan paniki i też się boję
o rany w koncu cos o moich dziwnych stanach, mam dokladnie to samo-te drgania w klatce piersiowej jakby gazy, tylko w pozycji lezacej na plecach-nie wiem co jest przyczyna-lekarze nie potrafia powiedziec-ja nie potrafie sie tego pozbyc:(myslalam ze to moze uczulenie na kofeine bo serce mi tez szybciej bije, sama nie wiem, wie ktos moze jakie sa objawy uczulenia na kofeine? pozdrawiam trzesacych sie